085-1054105 bel ons gratis

Groene aanslag op natuursteen tegels verwijderen

Hoe verwijder je groene aanslag van natuursteen tegels?

Heeft u groene aanslag op uw natuursteen tegels? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Want groene aanslag geeft een vuile indruk. Het ontsiert uw terras. Bovendien is het ook gevaarlijk. Groene aanslag maakt de tegels gladder, waardoor u er sneller over uitglijdt. En het beschadigt de verharding. Redenen genoeg dus om de groene aanslag op uw natuursteen tegels direct te verwijderen. Maar hoe doet u dit? Natuursteen Behandelen vertelt u er meer over.

Hoe ontstaat groene aanslag en wat gebeurt er als u hier niets tegen doet

Groene aanslag ontstaat op natuursteen voornamelijk tijdens de herfst en winter. In deze periode krijgen mossen en algen meer kans om te groeien op plekken waar lange tijd schaduw en vocht is. De algen en mossen houden water vast. Na verloop van tijd zullen ook schimmels en vuil opduiken. Dit is nog slechter voor uw terras, want dit slijt nu nog sneller. Daarom is groene aanslag op natuursteen tegels verwijderen ontzettend belangrijk.

Redenen voor vermindering glans

Naast vuil tast zuur ook uw marmeren vloeren aan. Het is daarom belangrijk dat u bepaalde schoonmaakproducten vermijdt. Het lijkt misschien logisch om uw vloeren goed te boenen met zeep, maar dit is funest voor uw marmer. Gebruik dus nooit zure of bijtende poetsproducten. Azijn is bijvoorbeeld ook echt uit den boze. Naast schoonmaakmiddelen kunnen voedingswaren zoals fruitsap en fruit ook vervelende vlekken achterlaten op uw marmer. En ten slotte verliest marmer zijn glans ook door kalkaanslag. Denk hierbij aan uw douche of in de buurt van een kraan. Veeg water snel weg en maak uw douche of wasbak altijd goed droog, zodat er geen kalk achterblijft.

groene aanslag vloer tegels marmer en natuursteen

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Groene aanslag op natuursteen tegels zelf verwijderen

  Er zijn verschillende manieren waarop u groene aanslag op uw natuursteen tegels kunt verwijderen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • Een hogedrukreiniger, dit is een snelle en milieuvriendelijke manier om groene aanslag op tegels te verwijderen. Maar bij een te hoge waterdruk kunt u uw terras aantasten. De oppervlakte zal dan poreuzer worden, wat juist averechts werkt. De groene aanslag komt dan extra snel opnieuw tevoorschijn en is dan nog moeilijker te verwijderen.
  • Chemische schoonmaakmiddelen, zoals bleekwater of chloor. Deze producten zijn erg effectief, maar helaas wel heel schadelijk voor het milieu. Ook kan de kleur van het terras verbleken.
  • Schoonmaakazijn, een biologisch afbreekbaar middel om groene aanslag op tegels te verwijderen. Vermeng het met water (1 liter water voor elke liter azijn) en laat het enkele dagen op uw terras intrekken. Vervolgens kunt u de intussen gelig verkleurde aanslag wegvegen met een bezem.

  Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

  Voorbeelden van onze projecten

  Natuursteen Behandelen helpt!

  Hoewel groene aanslag op natuursteen zelf te verwijderen is, kunt u dit toch beter overlaten aan een specialist, zoals Natuursteen Behandelen. Wij weten welke middelen nodig zijn om de groene aanslag effectief te verwijderen zonder uw natuursteen te beschadigen. Wij laten uw terras weer glanzen, zodat u er nog lang van kunt genieten.

  Meer informatie?

  Voor een effectieve behandeling van uw natuurstenen terras neemt u vandaag nog contact op met Natuursteen Behandelen. Wij kunnen groene aanslag op natuursteen tegels verwijderen als de beste. Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of laat een bericht voor ons achter door het contactformulier op de website in te vullen. Heeft u vragen? Of wilt u graag meer informatie over onze werkwijze? Neem ook dan gerust contact met ons op.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.