Marmer reinigen tips

Tips voor het marmer schoonmaken

Steeds meer mensen kiezen voor het leggen of laten leggen van een marmer vloer in hun woning. Heeft u ook zo'n fraaie vloer bij u thuis liggen? Of heeft u plannen om ook een marmer vloer aan te schaffen? Dat is een goede keuze. Marmer is namelijk een echte aanwinst voor elke woning. Naast een stijlvolle marmer vloer, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een marmeren aanrechtblad, een marmeren tafel en nog veel meer. Deze natuursteensoort is echt een verrijking voor elk interieur. Met alleen het marmer plaatsen bent u overigens nog niet klaar; deze steensoort heeft wel een aantal aandachtspunten als het gaat om het reinigen als u het marmer wilt schoonhouden. En dat is niet zo eenvoudig als het klinkt. Wij vertellen u graag meer over marmer schoonmaken en onderhouden. Geven u hieronder een aantal handige tips voor een marmer vloer reinigen. En we vertellen u hoe wij u kunnen helpen bij het reinigen en onderhouden van uw marmer.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
marmer na

Aandachtspunten bij marmer onderhouden

Om u goed te informeren, voordat u een marmer vloer koopt, moet u weten dat u met alleen het plaatsen van een marmer vloer nog niet klaar bent. Marmer is een steensoort met een kleine gebruiksaanwijzing en heeft derhalve een aantal aandachtspunten om het marmer goed te onderhouden. Zo moet u een marmer vloer reinigen op de juiste manier als u de vloer in topconditie wilt houden. Want een marmer vloer schoonmaken en schoonhouden is niet zo eenvoudig als het wellicht op het eerste gezicht lijkt. Kunt u zelf een marmer vloer reinigen om het marmer te onderhouden?

Kunt u zelf een marmer vloer schoonmaken?

Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om zelf marmer te behandelen en/of een marmer vloer schoon te maken. Voordat we die vraag hier beantwoorden, vertellen we u dat marmer een poreuze soort natuursteen is. U raadt het al; dat maakt marmer dus ook een beetje kwetsbaar. Op een marmer vloer of aanrechtblad ontstaan bijvoorbeeld redelijk snel vlekken en kringen. Met name zure vloeistoffen, zoals azijn of citroensap, doen het marmer geen goed als het gaat om de uitstraling. Marmer raakt hierdoor snel beschadigd. Het zure materiaal tast de kalk aan waaruit het marmer grotendeels bestaat. De zogenaamde ‘gewone’ huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor de schoonmaak in huis kunnen uw marmer vloer daarom beschadigen. Hier zijn enkele specifieke tips voor het ‘schoonmaken van uw marmer vloer’ en ‘marmer op de juiste manier behandelen en onderhouden’:

 • Vlekken in marmer direct behandelen: u kunt het beste gemorste vloeistoffen op uw marmer vloer direct reinigen om de vorming van hardnekkige vlekken te voorkomen. Dep de vloeistof voorzichtig op met een zachte doek of een papieren handdoek of keukenrol.
 • Gebruik een speciale marmer reiniger: gebruik voor marmer behandelen en een marmer vloer schoonmaken bij voorkeur een reiniger die speciaal is ontworpen voor een marmer vloer reinigen. Let op dat dit middel om uw marmer te onderhouden een zuurvrije, ofwel pH-neutrale, formule heeft om schade aan het marmer te voorkomen.
 • Zachte doeken of sponsen gebruiken: voor marmer schoonmaken gebruikt u altijd zachte materialen, zoals microvezeldoeken of zachte sponzen. Doet u dat niet om uw marmer te onderhouden? Dan weet u zeker dat er bij het schoonmaken krassen op het marmer zullen ontstaan.
 • Zelf zuiveringszoutpasta maken voor vlekken verwijderen: maak een pasta van zuiveringszout en water voor marmer behandelen waar vlekken op zitten. Breng de pasta aan op de vlek(ken), laat dit enige tijd zitten en veeg de pasta dan voorzichtig van het marmer af om uw marmer te onderhouden. Deze manier van een marmer vloer reinigen is relatief eenvoudig, maar wel zeker effectief!
 • Marmer afdrogen na het reinigen: of het nu gaat om een marmer aanrechtblad of een marmeren vloer; na het marmer schoonmaken, is het belangrijk dat u het oppervlak grondig afdroogt met een zachte doek om watervlekken, of kalkaanslag, te voorkomen. Vergeet dit dus niet als u uw marmer vloer gaat reinigen.

Bekijk onze video

Marmer vloer schoonmaken? Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen!

Wilt u uw marmer vloer schoonmaken? Om te beginnen maakt u bij een marmer vloer reinigen bij voorkeur geen gebruik van zure schoonmaakmiddelen. Voor adequaat marmer schoonmaken zijn speciale schoonmaakmiddelen voor natuursteen in de handel. Zorg ervoor dat u zo’n middel gebruikt bij het schoonmaken van uw marmer vloer of aanrechtblad. Daarnaast is marmer ook zeer gevoelig voor krassen. Gaat u uw marmer vloer schoonmaken of uw aanrechtblad een goede poetsbeurt geven? Dan is het niet verstandig om hiervoor een schuursponsje te gebruiken. De harde kant van een schuursponsje tast gegarandeerd het prachtige marmer aan. En u wilt natuurlijk niet dat dat gebeurt. Het is dan wellicht verstandig dat u voor marmer behandelen of een een marmer vloer grondig schoonmaken een echte specialist inschakelt. Dan bent u ervan verzekerd dat het vakkundig gebeurt en dat uw marmeren vloer of keukenblad niet beschadigd raakt. Uiteraard is het dan raadzaam om de specialisten van Natuursteen Behandelen in te schakelen. Wij weten hoe we een marmer vloer moeten reinigen en hoe we uw marmer moeten onderhouden.

Levensduur van marmer verlengen door het marmer te onderhouden

Marmer is in al zijn schoonheid natuurlijk een tijdloze steensoort. Daarnaast is marmer ook al eeuwenlang in gebruik in de keukens en op de vloer van panden. Ook vandaag de dag wilt u vanzelfsprekend zo lang mogelijk kunnen genieten van het marmer in uw woning. Dus, als u de levensduur van uw marmer aanrechtblad of marmer vloer wilt verlengen, is het niet alleen belangrijk om een marmer vloer te reinigen, maar ook om het marmer op de juiste manier te behandelen. Bij Natuursteen Behandelen kunnen wij marmer onderhouden als de beste. Marmer behandelen voor een langere levensduur doen we niet alleen door uw marmer schoon te maken, maar vooral ook door het marmer eventueel te kristalliseren, te polijsten of te schuren. Met deze manieren van marmer behandelen, kunnen wij het marmer weer zijn oorspronkelijke glans teruggeven. En dat wilt u toch ook? Door uw marmer te onderhouden komt het marmer er namelijk weer als nieuw uit te zien. U weet dan dat u na een behandeling van het marmer door onze experts nog lang van dit prachtige natuurgesteente kunt genieten.

VoorNa

Marmer vloer laten reinigen door een specialist

Een marmer vloer schoonmaken is niet voor iedereen een eenvoudige klus. Geldt dat voor u ook? Het kan ook gewoon zijn dat u geen trek in hebt in een marmer vloer reinigen. In dat geval is het wellicht voor u een betere optie om het schoonmaken van uw marmer vloer over te laten aan een echte specialist. Uiteraard zijn wij zo’n specialist! Uw marmer onderhouden doen wij graag voor u. Want als u zelf met een marmer vloer schoonmaken aan de slag gaat, is de kans aanwezig dat er een oneffen effect in het marmer ontstaat. Ook kan de uitstraling van het marmer minder mooi worden als u zelf uw marmer vloer gaat reinigen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van marmer behandelen. Bovendien gaat er doorgaans best veel tijd zitten in een marmer vloer schoonmaken. Voor ons is marmer onderhouden ons dagelijkse werk en draaien we er onze hand niet voor om. Laat ons uw marmer vloer reinigen!

Wat doen bij scheuren in marmer?

Heeft u scheuren of gaten in uw marmer vloer? Dan is een marmer vloer reinigen niet genoeg om het marmer er weer als nieuw uit te laten zien. Gelukkig kunt u ook in die gevallen bij ons aankloppen om uw marmer te laten onderhouden. Wij staan namelijk ook voor u klaar voor het uitvoeren van een professionele marmer reparatie. Dankzij onze ingenieuze technieken kunnen wij uw marmer repareren, zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbare glans en het oorspronkelijke kleurcontrast. Glans en kleuren brengen wij namelijk weer helemaal terug in het marmer, omdat wij weten wat nodig is om uw marmer professioneel te behandelen.

Voordelen van marmer behandelen en schoonmaken door Natuursteen Behandelen

Wij zijn al meer dan 36 jaar hét adres voor het deskundig behandelen en reinigen van marmer. Met onze authentieke en vakkundige werkwijze voor marmer onderhouden, brengen wij uw marmer vloeren en andere marmer attributen weer helemaal in topconditie. De glans komt altijd weer helemaal terug als wij een marmer vloer reinigen! En niet te vergeten: wij kunnen marmer ook voor u impregneren. Door marmer te impregneren wordt deze poreuze steen zeer goed beschermd tegen vocht en vlekken. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen, toch?

Marmer impregneren

Naast dat wij een marmer vloer reinigen, kunt u door ons ook uw marmer vloer of andere marmer producten laten impregneren. Het impregneren van marmer zorgt voor een blijvende oplossing tegen vuil en vocht. Door deze behandeling, wordt uw marmer namelijk volledig beschermd en waterafstotend. Hierdoor is ook uw marmer vloer schoonmaken minder vaak nodig. Marmer onderhouden was nog nooit zo gemakkelijk. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Marmer kristalliseren

Een andere goede manier van marmer behandelen is marmer kristalliseren. Deze specifieke techniek passen we toe om het marmer te onderhouden door de glans van het marmeren oppervlak te verbeteren en te optimaliseren. Het proces van marmer kristalliseren omvat het gebruik van chemische stoffen en machines om een chemische reactie op het marmer oppervlak te induceren. Deze behandeling resulteert in de vorming van microscopisch kleine kristallen, die bijdragen aan het verbeteren van de glans en de duurzaamheid van het marmer. Wilt u dat wij niet alleen uw marmer vloer reinigen, maar ook kristalliseren? Neem dan gerust contact met ons op!

Schakel ons in voor marmer reinigen

Neem het zekere voor het onzekere en laat uw marmer vloer schoonmaken of uw marmer aanrechtblad reinigen door Natuursteen Behandelen. Neem hiervoor contact met ons op. Dan zullen wij uw marmer onderhouden. Heeft u verder nog meer vragen over onze diensten? Of wilt u meer informatie over marmer kristalliseren of impregneren? Bel ook dan naar 085 105 41 05 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl. Laat ons uw marmer vloer reinigen, dan blijft uw vloer zijn prachtige uitstraling behouden!

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.