085-1054105 bel ons gratis

Marmer reinigen tips

Marmer reinigen tips van Natuursteen Behandelen

In steeds meer woningen is marmer te vinden. Een marmeren vloer, een marmeren aanrechtblad, een marmeren tafel en nog veel meer. Deze natuursteensoort is echt een verrijking voor het interieur. En daarom kiezen steeds meer mensen voor marmer in huis. Maar om marmer mooi te houden, is wel de juiste reiniging nodig. En dat is niet zo eenvoudig als het klinkt. Natuursteen Behandelen vertelt u graag meer over marmer reinigen. Wij geven u hier tips voor en vertellen u hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Kun je zelf marmer reinigen?

Marmer is een poreuze natuursteen. Er ontstaan gemakkelijk vlekken en kringen in. Met name door zure vloeistoffen, zoals azijn of citroensap, raakt marmer snel beschadigd. Het zuur tast de kalk aan waaruit het warmer bestaat. Huis, tuin en keukenmiddelen kunnen dus ook vaak de vloer beschadigen. Daarom vinden wij het belangrijk om u een aantal marmer reinigen tips mee te geven. Om te beginnen mag u bij het marmer reinigen geen gebruik maken van zure schoonmaakmiddelen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor natuursteen verkrijgbaar. Zorg ervoor dat u deze gebruikt. Marmer is ook erg krasgevoelig. Daarom kunt u beter ook geen schuursponsjes gebruiken om marmer te reinigen. Ook dit tast het marmer aan. En dat wilt u natuurlijk niet.

Marmer laten reinigen door een specialist

Omdat marmer reinigen best ingewikkeld is, kunt u dit beter overlaten aan een specialist, zoals Natuursteen Behandelen. Als u er zelf mee aan de slag gaat, is de kans groter dat er een oneven effect ontstaat. Ook kan het marmer dan minder mooi worden. En aan het reinigen van marmer bent u veel tijd kwijt.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Voordelen marmer reinigen door Natuursteen Behandelen

  Wij zijn al meer dan 36 jaar het deskundige adres voor het reinigen van marmer. Met onze authentieke en vakkundige werkwijze, brengen wij uw marmer weer in topconditie. De glans komt weer helemaal terug! Bovendien kunnen wij uw marmer ook impregneren. Door impregneren wordt het marmer beschermd tegen vocht en vlekken. Voorkomen is altijd beter dan genezen, toch? Onze voordelen zijn verder:

  • Gratis demonstratie op locatie
  • Landelijk werkend
  • Meubilair blijft in huis
  • Stofvrije werkwijze
  • 30+ jaar familiebedrijf
  • 100% tevredenheidsgarantie

  marmer glans herstellen

  Voorbeelden van onze projecten

  Meer informatie?

  Wilt u meer informatie over het reinigen van marmer? Of wat extra tips? Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of laat een bericht voor ons achter door het contactformulier op de website in te vullen.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.