085-1054105 bel ons gratis

Blauwsteen onderhoud

Heeft u prachtig blauwsteen in huis en wilt u graag beter weten hoe u blauwsteen onderhoud moet uitvoeren? De experts van Natuursteen Behandelen leggen u dit graag uit. U heeft natuurlijk flink geïnvesteerd in een mooie vloer en u wilt deze ook zo goed mogelijk houden. Lees daarom dit blog om erachter te komen wat nodig is om Blauwsteen goed te onderhouden.

Simpel onderhoud voor blauwsteen

Het onderhoud van blauwe hardsteen binnenshuis is vrij eenvoudig. U hoeft de steen enkel met helder water schoon te maken. Buiten laat u weer en wind uw blauwsteen onderhouden. Toch heeft u soms de pech dat er hardnekkige vlekken in de steen ontstaan. In dit geval zijn er verschillende manieren om hier iets aan te doen. Veel mensen laten deze hardnekkige vlekken gewoon zitten, omdat dit in veel gevallen extra karakter en charme geeft aan de steen.

arduin blauwsteen onderhoud en behandelen

Bekijk onze voordelen

  • Gratis demonstratie op locatie
  • Landelijk werkend
  • Meubilair blijft in huis
  • Stofvrije werkwijze
  • 30+ jaar familiebedrijf
  • 100% tevredenheidsgarantie
1Vloer
2Persoonsgegevens
Voer een getal groter dan of gelijk aan 0 in.
Zijn er vlekken of krassen aanwezig?
Is de vloer dof geworden?

Voorbeelden van onze projecten

Bekende eigenschap blauwsteen binnenshuis

Blauwsteen is een natuurlijk en levend materiaal. Dit betekent dat het door de tijd heen in kleur veranderd en patina krijgt. Dit is een prachtig effect. Dankzij de natuurlijke beschermlaag wordt de steen binnenshuis beschermd tegen de dagelijkse invloeden. De vlekken treden dus niet in de steen, maar het patina doet zijn werk.

Beschermlaag blauwsteen versterken

Naast de natuurlijke verkleuring loopt steen kans op ongelukjes die binnenshuis gebeuren. Er kan bijvoorbeeld een glas wijn omvallen of een vetvlek vormen rondom het fornuis. Om ervoor te zorgen dat deze vlekken niet intrekken, kunt u de steen op verschillende manieren beschermen. Blauw hardsteen heeft van zichzelf al een natuurlijke beschermlaag. Maar u kunt dit verbeteren door uw blauwe hardsteen te onderhouden met zeep. De zeep voedt de steen en zal eventuele krassen die na verloop van tijd zijn ontstaan doen vervagen. Te veel zeep is wel slecht voor uw steen, let erop dat u dit met mate inzet.

Patina van blauwsteen versnellen

Naast de bovengenoemde manier om blauwe hardsteen te beschermen, is er nog een trucje dat u kunt toepassen. U kunt deze techniek alleen toepassen bij donkere blauwe steen, omdat dit trucje de patina effect van de steen versnelt. Voor dit trucje heeft u lijnolie en terpentijn nodig. U mengt 50 procent lijnolie met 50 procent terpentijn en brengt dit vervolgens in dunne lagen aan. U verwijdert overtollig middel om sporen te voorkomen. Laat dit goedje de komende 48 uur drogen.

Meer weten over blauwsteen onderhoud?

Wilt u het onderhoud van blauwe hardsteen liever overlaten aan professionals? Dan vinden wij dat een uitstekende keuze. Natuursteen Behandelen zorgt altijd voor een goed eindresultaat. Voor een nog betere bescherming laat u ons van tijd tot tijd blauwsteen onderhoud uitvoeren. Neem telefonisch contact met ons op via 085 – 105 4 105 of stuur een mail met uw vraag naar info@natuursteen-behandelen.nl.

Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.