Natuursteen Onderhoud

Laat uw vloeren onderhouden door Natuursteen Behandelen

Bent u op zoek naar een bedrijf waar u terecht kunt voor natuursteen onderhoud? Kies dan voor de diensten van Natuursteen Behandelen. Al meer dan 30 jaar is ons familiebedrijf een begrip onder particulieren en bedrijven die hun natuursteen vloeren willen laten reinigen, repareren of renoveren. Wij gebruiken hiervoor de beste technieken en materialen. Bent u benieuwd geworden naar onze aanpak? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak met onze vakmensen.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
travertin na

De levensduur van uw vloer vergroten met natuursteen behandelingen

U heeft natuurlijk gekozen voor natuursteen, omdat het bekend staat om zijn tijdloze schoonheid en duurzaamheid. Maar om die goede eigenschappen te behouden, is regelmatig natuursteen onderhoud essentieel. Of het nu gaat om marmer, graniet, travertin of een ander type natuursteen. Met het juiste onderhoud kunnen wij ervoor zorgen dat uw natuursteen vloeren, aanrechtbladen en andere toepassingen van natuursteen er niet alleen prachtig blijven uitzien, maar ook lang meegaan. Ook kunt u zelf veel doen om uw natuursteen in goede conditie te houden.

Bekijk onze video

Reinigen aan de basis

Een goede reiniging staat aan de basis van natuursteen onderhoud. Vermijd hierbij agressieve schoonmaakmiddelen die zuren of schurende stoffen bevatten. Die kunnen namelijk de oppervlakteglans aantasten en de natuursteen beschadigen. Kies voor het schoonmaken voor milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor natuursteen reinigen. Verder is regelmatig vegen of stofzuigen het devies om vuil en stof te verwijderen om krassen te voorkomen.

VoorNa

Preventief te werk gaan

Voordat u ons moet inschakelen voor natuursteen onderhoud, is het raadzaam om preventieve maatregelen te nemen die bijdragen aan het behoud van uw natuursteen. Gebruik bijvoorbeeld onderzetters of placemats op uw natuursteen aanrechtblad om krassen door schurende voorwerpen te voorkomen. Heeft u een natuursteen vloer in huis? Plaats dan bijvoorbeeld viltjes onder meubelpoten om slijtage te verminderen. Voorkom in alle gevallen het gebruik van scherpe voorwerpen die het natuursteen kunnen krassen

Periodiek natuursteen onderhoud: polijsten

Naast dagelijkse reiniging is periodiek natuursteen onderhoud noodzakelijk om de glans en kwaliteit van natuursteen te behouden. Dit kan het polijsten van de steen omvatten, afhankelijk van het type en de intensiteit van het gebruik. Het polijsten herstelt niet alleen de glans, maar kan ook kleine krassen en slijtageplekken verminderen.

Natuursteen impregneren

Impregneren is een belangrijke stap bij natuursteen onderhoud om de steen te beschermen. Het aanbrengen van een impregneermiddel sluit de poriën van de steen, waardoor deze minder vatbaar wordt voor vlekken en verkleuring. Hoe vaak u uw natuursteen moet laten impregneren, hangt af van het type natuursteen dat u heeft en het gebruik ervan. Over het algemeen is het raadzaam om dit om de paar jaar te doen.

Professioneel natuursteen onderhoud

Voor echt professioneel natuursteen onderhoud en om specifieke behandelingen te laten uitvoeren, is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Wij hebben de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur in huis om slijtage te herstellen, vlekken te verwijderen en de natuurlijke glans te herstellen.

Welke typen natuursteen kunnen behandelen

Welke typen natuursteen kunnen wij behandelen? Wij behandelen onder andere:

Natuursteen is in heel veel landen in Europa te vinden. U kunt hierbij denken aan België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Schotland. Welk type natuursteen heeft u? Geef uw wensen wat betreft het natuursteen onderhoud aan ons door.

Welke behandeling heeft uw natuurstenen vloer nodig?

De behandeling die wij toepassen is afhankelijk van het type natuursteen dat u heeft. Het kan zijn dat u uw vloer wilt laten behandelen voor de bescherming tegen invloeden van buiten. Wij kunnen dan de natuursteen bijvoorbeeld impregneren. Wilt u meer glans of kleine oneffenheden wegwerken? Dan kunnen wij het bovenste laagje afslijpen en uw vloer polijsten. Natuursteen zoals graniet en marmer zijn uitstekend te polijsten, zodat zij weer een nieuwe glans te verkrijgen. De polijstmethode zal uiteindelijk bepalen of uw natuursteenvloer mat, gezoet of sterk glanzend wordt. U bepaalt dus zelf welke natuursteen behandelingen wij zullen uitvoeren.

Benader ons voor meer informatie over natuursteen onderhoud en behandelingen

Wenst u ook uw natuursteen te laten behandelen door een specialist? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 105 4 105 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid voor het natuursteen onderhoud bij u thuis.

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.