085-1054105 bel ons gratis

Natuursteen mat maken

Mat of dof maken van natuursteen tegels

Een mooie vloer van natuursteen is volledig aan te passen aan uw eigen wensen. In de eerste plaats hebben de verschillende materialen natuurlijk een andere stijl, kleur en uitstraling. Een bijzondere manier om een natuursteen vloer te aan te passen aan uw smaak is door het mat of dof maken van natuursteen tegels. In plaats van een glanzende afwerking, krijgt uw natuursteen vloer dan een matte uitstraling. Laat deze procedure uitvoeren door de specialisten van Natuursteen Behandelen. Zo kunt u gegarandeerd een leven lang genieten van uw natuursteen vloer. Lees hier meer over het dof maken van natuursteen tegels en hoe dit in zijn werk gaat.

Natuursteen vloer mat maken, hoe werkt het?

Er zijn verschillende manier om natuursteen tegels mat te maken. Natuursteen Behandelen kan de vloer voor u schuren en zoeten. Hierna kunt u kiezen voor verschillende afwerkingen en verschillende manieren van bescherming. Laat uw vloer bijvoorbeeld impregneren, kristalliseren of laat de tegels gezoet blijven. Voor een optimale bescherming adviseren wij altijd om uw natuursteen vloer op het eind te behandelen met een beschermlaag.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Voordeel van matte tegels

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het dof maken van uw natuursteen vloer. Voor sommige mensen is het puur een kwestie van smaak. Zij verkiezen mat nu eenmaal boven glanzend. In andere gevallen is het aan te raden om uw vloer dof te laten maken door Natuursteen Behandelen. Wij geven twee voorbeelden:

 • Maak uw tegels dof en daardoor minder glad in ruimtes met slipgevaar, zoals de badkamer.
 • Maak uw tegels dof in druk belopen ruimtes  Wat is zoeten?

  Zoeten is de laatste fase bij het schuren van een natuursteen vloer. Natuursteen Behandelen gebruikt hiervoor een schuurschijf met een fijne korrel. Door het zoeten worden uw natuursteen tegels mat. Het oppervlak van de hardsteen wordt bovendien donkerder en dieper van kleur door het zoeten. Ondiepe vlekken en krassen op uw natuursteen tegels zijn na het zoeten van uw vloer niet meer zichtbaar

  natuursteen mat maken natuursteen dof maken

  Voorbeelden van onze projecten

  Direct een afspraak met Natuursteen Behandelen

  Wilt u graag meer informatie over het dof maken van uw natuursteen tegels? De specialisten van Natuur Behandelen geven met alle plezier antwoord op uw vragen! Ook voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website. Ook kunt u bellen naar 085-1054105 of mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.