Natuursteen Onderhoud

Laat uw vloeren onderhouden door Natuursteen Behandelen

Bent u op zoek naar een bedrijf waar u terecht kunt voor natuursteen onderhoud? Kies dan voor de diensten van Natuursteen Behandelen. Al meer dan 30 jaar is ons familiebedrijf een begrip onder particulieren en bedrijven die hun natuursteen vloeren willen laten reinigen, repareren of renoveren. Wij gebruiken hiervoor de beste technieken en materialen. Bent u benieuwd geworden naar onze aanpak? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak met onze vakmensen voor natuursteen onderhoud.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
travertin na

Hierom kiest u voor natuursteen onderhoud door Natuursteen Behandelen

Natuursteen Behandelen is dé onderhoudsspecialist voor natuurstenen vloeren. Wij herstellen de glans van uw vloer, zodat deze weer als nieuw oogt. Daarbij kunnen we u vrijblijvend adviseren over deskundige oplossingen voor natuursteen onderhoud, zodat u uw natuursteen in topconditie houdt. Laat u uw natuursteen onderhouden door ons? Dan kunt u rekenen op de volgende voordelen:

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie

De levensduur van uw vloer verlengen met natuursteen behandelingen

U heeft natuurlijk gekozen voor natuursteen vanwege zijn tijdloze schoonheid en duurzaamheid. Maar om die goede eigenschappen te behouden, is regelmatig natuursteen onderhoud essentieel. Of het nu gaat om marmer, graniet, travertin of een ander type natuursteen. Met het juiste onderhoud kunnen wij ervoor zorgen dat uw natuursteen vloeren, aanrechtbladen en andere toepassingen van natuursteen er niet alleen prachtig blijven uitzien, maar ook lang meegaan. Ook kunt u zelf veel doen om uw natuursteen in goede conditie te houden.

Bekijk onze video

Regelmatig reinigen is de basis

Een goede reiniging staat aan de basis van natuursteen onderhoud. Vermijd hierbij agressieve schoonmaakmiddelen die zuren of schurende stoffen bevatten. Die kunnen namelijk de oppervlakteglans aantasten en de natuursteen beschadigen. Kies voor het schoonmaken voor milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen, die speciaal zijn ontwikkeld voor natuursteen reinigen. Verder is regelmatig vegen of stofzuigen het devies om vuil en stof te verwijderen en zo krassen te voorkomen.

VoorNa

Preventief te werk gaan

Voordat u ons inschakelt voor natuursteen onderhoud, is het raadzaam om preventieve maatregelen te nemen die bijdragen aan het behoud van uw natuursteen. Gebruik bijvoorbeeld onderzetters of placemats op uw natuursteen aanrechtblad om krassen door schurende voorwerpen te voorkomen. Heeft u een natuursteen vloer in huis? Plaats dan bijvoorbeeld viltjes onder meubelpoten om slijtage te verminderen. Voorkom in alle gevallen het gebruik van scherpe voorwerpen die het natuursteen kunnen krassen.

Professioneel natuursteen onderhoud

Voor echt professioneel natuursteen onderhoud en om specifieke behandelingen te laten uitvoeren, is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Wij hebben de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur in huis om slijtage te herstellen, vlekken te verwijderen en de natuurlijke glans te herstellen.

Welke typen natuursteen kunnen behandelen

Welke typen natuursteen kunnen wij behandelen? Wij behandelen onder andere:

Chinees hardsteen

Natuursteen is in heel veel landen in Europa te vinden. U kunt hierbij denken aan België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Schotland. Welk type natuursteen heeft u? Geef uw wensen wat betreft het natuursteen onderhoud aan ons door.

Welke behandeling heeft uw natuursteen vloer nodig?

De behandeling die wij toepassen is afhankelijk van het type natuursteen dat u heeft. Het kan zijn dat u uw vloer wilt laten behandelen voor de bescherming tegen invloeden van buiten. Wij kunnen dan de natuursteen bijvoorbeeld impregneren. Wilt u meer glans of kleine oneffenheden wegwerken? Dan kunnen wij het bovenste laagje afslijpen en uw vloer polijsten. Natuursteen zoals graniet en marmer zijn uitstekend te polijsten; en gaan hierdoor weer net zo mooi glanzen als vroeger. De polijstmethode zal uiteindelijk bepalen of uw natuursteenvloer mat, gezoet of sterk glanzend wordt. Bij ons bepaalt u zelf welke natuursteen behandelingen wij zullen uitvoeren.

Periodiek natuursteen onderhoud: polijsten

Naast dagelijkse reiniging is periodiek natuursteen onderhoud noodzakelijk om de glans en kwaliteit van natuursteen te behouden. Dit kan het polijsten van de steen omvatten, afhankelijk van het type en de intensiteit van het gebruik. Het polijsten herstelt niet alleen de glans, maar kan ook kleine krassen en slijtageplekken verminderen. Als u besluit uw natuurstenen vloer te laten polijsten, dan laat u hem voorzien van een zeer verfijnde afwerking. Na deze behandeling zal uw vloer weer als nieuw ogen. Bovendien blijft dit resultaat zeer langdurig behouden.

Natuursteen impregneren

Impregneren is een belangrijke stap bij natuursteen onderhoud om de steen te beschermen. Het aanbrengen van een impregneermiddel sluit de poriën van de steen, waardoor deze minder vatbaar wordt voor vlekken en verkleuring. Uw vloer wordt hierdoor volledig beschermd en waterafstotend. Impregneren is een blijvende oplossing tegen vuil en vocht. Hoe vaak u uw natuursteen moet laten impregneren, hangt af van het type natuursteen dat u heeft en het gebruik ervan.

Over het algemeen is het raadzaam om de vloer om de paar jaar te laten impregneren. Wij hebben twee varianten van het impregnatiemiddel. De ene variant geeft uw natuursteen een natural effect, waardoor uw vloer weer optimaal gaat stralen. De andere variant geeft uw natuursteen ook nog een kleurverdiepend effect, waardoor de kleurschakeringen van uw natuurstenen vloer nog beter naar voren komen. Desgewenst geven we u graag vrijblijvend advies, zodat u een keuze kunt maken.

Natuursteen afslijpen

Wanneer uw vloer beschadigd is of grove plekken heeft gekregen vanwege langdurig en veelvuldig gebruik, kunt u ervoor kiezen om uw natuurstenen vloer te laten afslijpen. Bij deze vorm van natuursteen onderhoud gebruiken wij verfijnde, Spaanse technieken om alle oneffenheden vakkundig en volledig te verwijderen. We slijpen dan van uw vloer een gelijkmatige dunne toplaag weg, zodat er een geheel nieuwe en onbeschadigde toplaag ontstaat. Hiermee verlengt u de levensduur van uw vloer enorm! Bovendien ziet uw vloer er na het afslijpen ook weer als nieuw uit.

Ook uw vloer laten kristalliseren is mogelijk

Heeft u vlekken of doffe plekken op uw natuurstenen vloer? Dan is kristalliseren de juiste behandeling voor uw vloer. De vloer wordt dan eerst verwarmd door een lichte, constante wrijving, waardoor de structuur van uw natuursteen zachter wordt en de poriën van het gesteente openen. De kristallen van het kristalmiddel worden vervolgens door uw vloer opgenomen. De vloer koelt dan af. Tijdens het afkoelen sluit de steen weer en wordt hij weer ondoordringbaar hard. Door uw vloer te laten kristalliseren, wordt deze volledig water- en vuilbestendig. Daarnaast krijgt uw vloer een prachtige glans van binnenuit. Wilt u meer weten over deze vorm van natuursteen onderhoud? Neem contact met ons op!

Benader ons voor meer informatie over natuursteen onderhoud en behandelingen

Wenst u ook uw natuursteen te laten behandelen door een specialist? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 105 41 05 of een e-mail te sturen naar info@natuursteen-behandelen.nl. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid voor het natuursteen onderhoud bij u thuis.

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.