085-1054105 bel ons gratis

Vlekken uit travertin krijgen

Travertin vloer schoonmaken

Heeft u in uw huis een mooie, misschien wel chique, travertin vloer liggen? Dan weet u dat u voor vele jaren de trotse bezitter bent van een kwaliteitsvloer van een mooie natuursteen. Travertin vloeren laten altijd een mooi natuurlijke diepte en kleur zien. Dat maakt ze ook populair. Er gaat dus eigenlijk niets boven een mooie luxe travertin vloer. Maar wat als uw travertin vloer vlekken vertoont of dof wordt? Natuursteen Behandelen vertelt u hier wat u kunt doen om vlekken uit travertin te krijgen én om uw vloer in eerste instantie natuurlijk mooi te houden.

Omgaan met een travertin vloer

Wilt u dat uw mooie glanzende travertin vloer zijn glans behoudt en niet te snel dof wordt? Dan is het belangrijk dat u uw natuursteen vloer op de juiste manier schoonmaakt met een natuursteen schoonmaakmiddel. Travertin is een natuursteen die veel weg heeft van marmer en als u deze goed onderhoudt, gaat uw vloer levenslang mee.

Beschadigingen voorkomen aan uw travertin vloer

Voordat er mogelijk een onderhoudsbeurt aan uw travertin vloer nodig zou kunnen zijn, is het eerst en vooral belangrijk dat u zoveel mogelijk voorkomt dat uw vloer beschadigd wordt. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer bijvoorbeeld te voorkomen dat uw familie- en gezinsleden met zand onder de schoenen over de vloer lopen. Zand onder lopende schoenen heeft altijd een schurend effect, waardoor de glans van de travertin vloer minder wordt. Regelmatig stofzuigen, schoenen uitdoen en/of voeten vegen zal al enorm helpen. Ook vocht op travertin kan een boosdoener zijn voor het ontstaan van vlekken op dit type vloer. Ook hiervoor geldt dat regelmatig schoonmaken van uw travertin vloer de juiste manier is om de vloer te beschermen tegen teveel vocht en vuil.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Travertin vloer schoonmaken

  U kunt een travertin vloer op verschillende manieren schoonmaken. Gaat het om alledaags stof of vuil op de vloer? Dan is het stofzuigen en/of (niet te nat) dweilen van de vloer meestal meer dan voldoende. Maar heeft u te maken met hardnekkige vlekken die wat meer zorg een aandacht nodig hebben? Dan kunt u het beste de experts van Natuursteen Behandelen inschakelen om de vlekken uit travertin te krijgen.

  Vlekken uit travertin krijgen

  Vlekken uit travertin krijgen is een specialistisch werkje dat u beter aan een expert kunt overlaten. Er zijn verschillende methoden die we kunnen toepassen om vlekken uit travertin te krijgen. Eén daarvan is uw vloer afslijpen. Wij slijpen dan een gelijkmatige dunne toplaag van de vloer weg. De nieuwe toplaag die ontstaat, is geheel nieuw, onbeschadigd en zonder

  vlekken uit travertin krijgen

  Voorbeelden van onze projecten

  Spaans kristalliseren

  Om vlekken uit travertin te verwijderen kunnen we na het slijpen de vloer kristalliseren op de Spaanse manier. Kristalliseren van natuursteen zorgt voor een egale glans en bescherming van binnen uit. Vlekken of doffe plekken behoren daardoor echt tot de verleden tijd. De kristallen worden namelijk niet op de steen aangebracht, maar in de steen zelf. Dit zorgt voor een verbazingwekkend mooi en beschermend resultaat.

  Meer weten over vlekken uit travertin krijgen?

  Wilt u meer weten over vlekken uit travertin krijgen?? Neem telefonisch contact met ons op via 085 – 105 4 105 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken voor natuursteen vloeronderhoud.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.