085-1054105 bel ons gratis

Onderhoud van natuursteen uit verschillende landen

Natuursteen onderhouden

Al duizenden jaren lang gebruiken mensen over de hele wereld natuursteen voor het bouwen van huizen, gebouwen en grafstenen. Tegenwoordig is natuursteen nog steeds een veelgebruikt materiaal. Zo zien we het vaak terug in onder andere moderne, industriële en natuurlijke inrichtingen. De soorten natuursteen uit verschillende landen hebben elk een ander soort behandeling nodig. Wij vertellen u graag meer het onderhoud van natuursteen, en onze speciale techniek van Spaans natuursteen behandelen.

Oorsprong van natuursteen

Natuursteen, wat in feite een stuk aardkorst is, wordt gewonnen in een groeve. Deze groeven zijn over de hele wereld te vinden. Omdat ieder land een unieke aardkorst heeft, is er natuurlijk ook overal andere natuursteen te vinden. Zo is de ene soort natuursteen ontstaan door gestold magma of lava, terwijl de andere soort juist weer bestaat uit versteend sediment zoals zand, kalk of klei. het gesteente is meer dan een miljoen jaar oud, en wordt in blokken of plakken uit de groeves gewonnen. Later wordt het steen verwerkt tot platen en tegels. Deze komen dan bij u terecht, bijvoorbeeld als vloer.

Natuursteen voor / na

Natuursteen behandelen en onderhouden

Het natuursteen uit verschillende landen heeft elk weer andere eigenschappen, zo is er natuursteen dat heel goed tegen invloeden van buitenaf kan, terwijl de andere soort juist gaat afbrokkelen of verkleuren. Daarom is het verstandig om natuursteen te laten behandelen. Zo kunt u uw natuurstenen vloer bijvoorbeeld laten:

  • Kristalliseren
  • Polijsten
  • Impregneren
  • Schuren
  • Afslijpen

natuursteen onderhouden spaans chinees belgisch

Spaans natuursteen behandelen

Wanneer u uw natuursteen door ons laat behandelen, gebruiken we altijd een speciale manier van Spaans natuursteen behandelen. Deze techniek is genaamd kristallisatie en vindt zijn herkomst in Spanje. Dit is een zeer effectieve techniek om vooral marmer te behandelen, maar werkt ook goed op travertin, Belgisch of Chinees hardsteen. Het effect van kristalliseren om uw Spaans natuursteen te behandelen uit zich vooral in een egale glans en bescherming van binnen en van buiten. Doffe plekken en vlekken zijn door deze methode verleden tijd. Met deze methode om Spaans natuursteen te behandelen brengen we kristallen in de steen aangebracht, wat zorgt voor een indrukwekkend resultaat.

Persoonlijk advies

Natuurlijk bieden we nog veel meer verschillende technieken om uw vloer te behandelen. Zo kunnen we naast Spaans natuursteen behandelen ook het onderhoud van uw natuurstenen vloeren uit andere landen onder handen nemen. Neem gerust eens contact met ons op. Wij geven persoonlijk advies, passen de juiste behandelmethodes toe voor elk type natuursteen, en zijn gespecialiseerd in Spaans natuursteen behandelen.