Tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras? Lees meer!

Onze tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras

Bent u op zoek naar tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras? Natuursteen terrastegels kunt u door deze regelmatig te onderhouden een betere bescherming bieden tegen weersinvloeden van buitenaf. Maar het reinigen van een natuursteen terras, hoe doet u dat precies? Wij, van Natuursteen Behandelen, bieden u handige tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras. Lees snel verder voor meer informatie.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
schoonmaken natuursteen terras

Reiniging door schrobben met water

Een tip voor het onderhoud van uw natuursteen terras is schrobben met water. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, is een emmer met water, een borstel en een dweil. Meer heeft u niet nodig om het (licht) vervuilde natuursteen schoon te maken. Heeft uw terras een preventieve behandeling gekregen? Dan maakt dit het reinigen nog eenvoudiger. Wij willen u wel aanraden niet teveel water te gebruiken. Zo beschadigt het natuursteen en zullen er kleine putjes ontstaan, waardoor het water in kapotte voegen dringt. Zuiver water is voldoende voor de reinigingsbeurt. Indien u toch zeep gebruikt, is het raadzaam te kiezen voor groene zeep. Gebruik ook hiervan niet teveel. Zo voorkomt u dat er een vetlaagje op de terrastegels ontstaat, waardoor deze glad worden. Spoel de tegels vervolgens af met schoon water.

De hogedrukreiniger

Een van onze tips voor het onderhoud van uw licht vervuilde natuursteen terras is het gebruiken van de hogedrukreiniger. Maar pas wel op dat u enkel zuiver water gebruikt en hier geen producten aan toevoegt. Ook onder de juiste druk werken is van belang. Maakt u gebruik van een te hoge waterdruk, dan zullen de toplaag en voegen beschadigen. Het gevolg is een beschadigd terras. Zijn er eenmaal oneffenheden door het gebruik van de hogedrukreiniger op het terras ontstaan, dan worden de tegels nadien nog gevoeliger voor vuil. Het beste is dan ook om te kiezen voor een special

Bekijk onze video

Een chemische reiniging

Heeft u te maken met een ernstig vervuild natuur steen terras en helpen bovenstaande tips niet voldoende? Het chemisch reinigen van uw terrastegels kan dan wellicht een uitkomst bieden. Let echter ook op dat u chemische producten gebruikt voor het reinigen van uw natuursteen. Kies voor de juiste producten die zijn aangepast op de eigenschappen van het natuursteen. Maak geen gebruik van agressief zuur of schoonmaakmiddelen met azijn, chloor of anti-kal. Hier zijn vooral kalksteen en hardsteen erg gevoelig voor.

Preventiemaatregelen na de reiniging

Ook na de reiniging is het van belang uw natuursteen terras schoon te houden. Een gouden tip voor het onderhoud van uw natuursteen terras is om poreuze steensoorten (denk aan arduin) te laten impregneren. Impregneren houdt in dat er water- en oliewerende producten worden aangebracht op de tegels. Een impregnatie kan ervoor zorgen dat uw terrastegels beter worden beschermd tegen vocht en vlekken. Ook wordt erosie vertraagd en blijven de stenen hierdoor kleurvast. Wenst u een langdurige werking, dan raden wij u aan om de tegels na verloop van tijd weer te laten behandelen. Na het impregneren, kunt u uw natuursteen terras met water en zeep reinigen. Een neutrale en synthetische zeep helpt bij het reinigen van uw natuursteen, zonder dat deze gevoed wordt. De zepen kunnen echter wel uw voegen aantasten, wat het van belang maakt om ze hierna met zuiver water af te spoelen.

Reiniging na het plaatsen van uw natuursteen terras

Wij hebben niet alleen tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras voor u, maar kunnen u ook meer vertellen over de reiniging na de plaatsing van uw nieuwe terras. Eventuele cementresten kunt u het beste met een vochtige spons verwijderen. U kunt cementresten die al gedroogd zijn verwijderen met een zuurhoudend middel als de soort natuursteen ertegen bestand is. Dit kan in elk geval bij niet-kalkhoudende steen. Heeft u te maken met kalkhoudende steen, dan moet u deze reinigen met niet-zuurhoudende producten. Zorg er ook voor dat u na de behandeling de stenen een aantal keren met zuiver water afspoelt. Is er net gevoegd? Poets dan de vloer met water en zeep. Dit dient u een dag na het voegen te doen. Door deze behandeling uit te voeren, zal de cementsluier verwijderd worden. Ook de voegen worden glad. U kunt een natuursteen terras twee keer per week reinigen met een natuurlijke zeep totdat u het resultaat dat u wenst heeft. Wenst u het natuursteen donkerder te maken en te patineren? Gebruik dan een zeep met een basis van lijnolie.

VoorNa

Aan de slag met onderhoud van uw natuursteen terras

Zojuist hebben wij u enkele tips voor onderhoud van uw natuursteen terras gegeven. Wenst u meer informatie? Of wilt u weten welke reiniging het beste past bij uw type natuursteen terras? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en kunnen u voorzien van een gedegen advies. Wij wensen u veel succes met onze tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras.

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.