Natuursteen vloeren langer mooi houden? Lees onze tips!

Natuursteen schoonmaaktips van onze experts

Bent u op zoek naar tips om uw natuursteen vloeren langer mooi te houden? Dan bent u bij Natuursteen Behandelen aan het juiste adres. In dit blog vertellen onze experts u wat u kunt doen voor stralende natuursteen vloeren. Bent u benieuwd geworden naar onze handige natuursteen tips? Lees dan snel verder voor meer informatie.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
marmer na

Wat is natuursteen

Voorafgaand aan onze natuursteen tips, vertellen wij u graag meer over wat natuursteen is en haar oorsprong. Natuursteen is kort gezegd de aardkorst waarop wij leven. Deze korst bestaat uit een afgekoeld vloeibaar gesteente, welke uit de aardkern of versteende sedimenten komt. Natuursteen is miljoenen jaren oud en wordt gevormd door de natuur, wat maakt dat deze stenen een bijzondere uitstraling hebben. De belangrijkste steensoorten welke onder natuursteen vallen, zijn: kalksteen, leisteen, marmer, graniet, gneis, zandsteen en kwartsiet.

Bekijk onze video

Verkleuren van natuursteen

Nu u een idee heeft van de soorten natuursteen, gaan wij over naar onze handige natuursteen tips. Denkt u dat natuursteen niet verkleurt? Dan kunnen wij u vertellen dat alle materialen verkleuren. Zelfs natuursteen.
De ene soort natuursteen zal sneller verkleuren dan de andere soort. Dit kunt u onder andere merken aan de verkoopprijs. Zo zal de duurdere soort natuursteen nauwelijks verkleuren, omdat dit een hardere steensoort is. Het natuursteen schoonmaken en onderhouden zal er eveneens voor zorgen dat deze beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Is er toch sprake van een verkleuring of zijn er vlekken op uw natuursteen ontstaan? Neem dan direct contact met ons op. Soms is een storende vlek of verkleuring nog eenvoudig te verwijderen. Laat dit echter wel door een vakman doen. Gaat u zelf aan de slag, dan kunt u het probleem wellicht vergroten. Wilt u toch zelfstandig de vlek verwijderen, test dan eerst een klein stukje met uw reinigingsmiddel. Is het resultaat naar wens? Ga dan over tot het reinigen van een groter oppervlak. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant goed door. Wat wij u ten zeerste afraden is het gebruik van bijtende reinigingsproducten of producten op basis van zout(zuur). Heeft u een verkeerde behandeling toegepast, dan kan het zijn dat uw garantie bij de leverancier van uw natuursteen komt te vervallen.

Schoonmaak en onderhoud van natuursteen

Onze natuursteen tips zijn eenvoudig toe te passen, indien het door u gekozen product en oppervlak passend is. Maakt u de keuze voor passend onderhoud, dan heeft u nog jarenlang plezier van uw vloeren. Het is dan ook zeer aan te raden om het natuursteen regelmatig en zorgvuldig te reinigen. U dient natuursteen enkele dagen na de verwerking te reinigen met een zuurvrije cementsluierverwijderaar. Houd er ook rekening mee dat gedurende de eerste twee maanden uw vloeren enkel met weinig water gereinigd mogen worden. Zo drogen deze gedeelten optimaal. Maak in deze periode geen gebruik van middelen op het natuursteen die het vochttransport door de tegels lastiger maken. Is de periode van twee maanden voorbij, dan raden wij u aan om een neutrale natuurzeep te gebruiken ter bescherming van het natuursteen. Volg hierbij altijd de instructies van de zeepfabrikant op en gebruik nooit overmatig zeep. Zorg er tevens voor dat u uw vloeren zo schoon mogelijk houdt. Verwijder zand, aarde, grind, bladeren of vet altijd zo snel mogelijk. Laat u alles liggen, dan kunnen er vlekken in uw natuursteen ontstaan die u niet zomaar meer kunt verwijderen.

Natuursteen schrobben

Als ultieme natuursteen tip kunnen wij het u aanraden om uw natuursteen regelmatig te schrobben. Doe dit altijd met een neutrale handzeep. Neutrale handzeep bevat een voedend bestanddeel, namelijk lijnolie. Dit zorgt voor een betere bescherming van het natuursteen. De andere bestanddelen dragen bij aan een optimale reiniging. Houd echter wel rekening met het feit dat neutrale natuurzeep de slipweerstand niet altijd ten goede komt.

Pas op met de hogedrukreiniger

Het meest gebruikte reinigingsmiddel in ons land is de hogedrukreiniger. Pas hier echter mee op en gebruik deze niet op uw natuursteen vloeren. De hogedrukreiniger zal corrosie veroorzaken, met als gevolg een onherstelbare schade. De hogedrukreiniger straalt de natuursteen tegels schoon en verwijdert hierdoor vuil en vlekken, maar u spoelt hiermee een laag van uw natuursteen tegels af. Dit maakt dat de schade onherstelbaar wordt. Ook worden de tegels ruwer, waardoor er sneller aanslag op zal ontstaan. Ook vuil en vet wordt eerder opgenomen. En dat is nu juist waar u graag vanaf wilt. Laat de hogedrukreiniger daarom staan en maak in plaats hiervan de keuze voor het schrobben van uw natuursteen bestrating.

VoorNa

Aan de slag met onze natuursteen tips

Wij hebben u zojuist alles verteld over natuursteen, evenals het reinigen en onderhouden hiervan. Ga aan de slag met onze handige tips, zodat u straks profiteert van natuursteen vloeren die langer meegaan. Heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over de reiniging betreft een specifiek type natuursteen? Neem dan gerust contact op met Natuursteen Behandelen. Wij staan u graag te woord met een gedegen advies. Wij wensen u veel succes met onze natuursteen tips!

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.