085-1054105 bel ons gratis

Witte kalkvlekken in de natuursteen vloer: hoe krijgt u ze weer weg?

Witte vlekken in natuursteen

Natuursteen in de badkamer ziet er prachtig uit en heeft een mooie luxe uitstraling. Bovendien is natuursteen, door zijn natuurlijke eigenschappen, erg onderhoudsvriendelijk in natte ruimtes. Helaas kan het wel altijd een keer gebeuren dat er vlekken op de vloer komen. Vaak is kalk de boosdoener. In dit blog vertelt Natuursteen Behandelen hoe u van die vervelende witte vlekken in de natuursteen vloer af kunt komen.

Zo ontstaan de vlekken

In ruimtes waar veel water gebruikt wordt, bijvoorbeeld de badkamer, kan er na verloop van tijd kalkaanslag ontstaan. Dat is niet gek, en ook helemaal niet erg, want u kunt het gewoon verwijderen. Dit doet u met een antikalkmiddel. Maar wanneer u natuurstenen vloertegels in de badkamer heeft, is het wel opletten geblazen! Veel soorten natuursteen, waaronder blauwe hardsteen, leisteen, marmer en travertin, bevatten namelijk zelf kalk. Wanneer ze met een antikalkmiddel in aanraking komen, treedt er een reactie op waardoor u witte vlekken op het natuursteen ziet. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Voorkom vlekken met impregneren

  De beste manier om dit soort vlekken op uw natuursteen te voorkomen, is door preventieve maatregelen te nemen. Onze belangrijkste tip is dan ook om een natuursteen vloer altijd te laten behandelen. Wij kunnen de vloer voor u impregneren. Daarbij voorzien we de tegels van een beschermlaagje dat water en vuil afstoot. Zo zorgt het water veel minder snel voor kalkvlekken.

  witte vlekken natuursteen vloer verwijderen

  Vlekken uit de vloer verwijderen

  Komt onze tip te laat en heeft u al last van witte vlekken op uw natuursteen vloer? Geen zorgen, het betekent zeker niet dat die er voor altijd op zullen blijven zitten. Wel is het belangrijk om snel te handelen, bijvoorbeeld wanneer u antikalkmiddel op het natuursteen gemorst heeft. Het eerste wat u doet is een sopje maken van lauw water en zeepsop. Om verdere vlekken te voorkomen moet u kiezen voor een zeep met een lage pH-waarde. Hiermee kuist u de natuurstenen tegels zo snel mogelijk af.

  Voorbeelden van onze projecten

  Laat uw vloer polijsten

  Als het antikalkmiddel al in de vloer getrokken is, en de vlekken al in de vloer te zien zijn, dan moet de vloer door een specialist behandeld worden. Wij kunnen de vloer namelijk voor u polijsten. Wanneer we de natuurstenen tegels polijsten, komt hij er weer als nieuw uit te zien en zijn witte kalkvlekken verleden tijd. Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een gratis proefstuk en een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 085-1054105 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.