Hoe kan ik zelf marmer polijsten?

Tips om zelf marmer te polijsten

Begint uw marmeren vloer dof te worden? En heeft het marmer zijn oorspronkelijke stralende glans verloren? Dan kunt u ervoor kiezen om uw marmer te polijsten. Na het polijsten ziet uw vloer er weer als nieuw uit. Kleine krassen worden verwijderd en de glans komt weer terug. Zo heeft u weer een prachtige vloer in huis, zonder oneffenheden. Maar kunt u zelf marmer polijsten? En hoe doet u dit dan? Natuursteen Behandelen geeft u een aantal tips om zelf marmer te polijsten.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
marmer na

Wanneer is het nodig om marmer te polijsten?

Door intensief gebruik kan uw marmeren vloer dof worden. Ook kunnen er lichte krasjes op uw marmer ontstaan. Door marmer te polijsten, houdt u uw marmeren vloer mooi en in goede conditie. Marmer polijsten zorgt dat uw vloer egaler en gladder wordt, waardoor eventuele oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het resultaat is een glanzende, krasloze vloer waar u nog lang van kunt genieten. Dus wilt u een vloer als nieuw? Dat bereikt u door uw marmer te polijsten!

Bekijk onze video

Zelf marmer polijsten of uitbesteden?

Door uw marmer te laten polijsten door de experts van Natuursteen Behandelen, laat u alle oneffenheden in uw vloer verwijderen zonder dat daarmee de vloer wordt aangetast. Wij zorgen ervoor dat uw natuursteen weer oogt en aanvoelt als nieuw. Wilt u zelf uw marmer polijsten? Dat kan natuurlijk ook. Wij helpen u graag op weg.

Wat heb ik nodig?

Voor zelf marmer polijsten heeft u wel het een en ander nodig. Voor het polijsten van marmer wordt een polijstmachine gebruikt. Ook heeft u verschillende soorten schuurpapier nodig, van grof tot fijn, dat geschikt is voor marmer. Daarnaast zijn een stofbril en mondkapje geen overbodige luxe, want tijdens het polijsten komen er zeer fijne stofdeeltjes vrij.

VoorNa

Aan de slag!

Als u ervoor kiest om zelf uw marmer te polijsten, raden we u aan om de polijstmachine eerst uit te proberen op een klein stukje marmer. Mocht het polijsten u niet zelf lukken, dan beschadigt u tenminste niet direct uw vloer. Wat belangrijk is bij het polijsten is dat u eerst begint met grof schuurpapier en dit in kleine stapjes afbouwt. Dus van grof naar middel grof naar fijn naar zeer fijn en tot slot extra fijn. Als u dit niet doet, kunnen er krasjes op het marmer achterblijven. Is uw vloer na het polijsten weer glad en krasvrij? Dan is het zelf polijsten van uw marmeren vloer gelukt!

Polijsten door Natuursteen Behandelen

Het zelf polijsten van uw marmeren vloer is behoorlijk tijdrovend. Daarnaast is het van belang dat u erg nauwkeurig en voorzichtig te werk gaat, anders kunt u het marmer blijvend beschadigen. Wilt u zeker zijn van een goed resultaat? Laat dan uw marmer polijsten door de experts van Natuursteen Behandelen. Wij maken uw vloer weer mooi glanzend! In welke mate wij uw vloer weer laten glanzen, bepaalt u volledig zelf. Kiest u voor licht glanzend of gaat uw voorkeur toch uit naar hoogglans? Wij zorgen ervoor dat uw marmeren vloer er weer uit komt te zien als nieuw.

Gratis proefstuk

Wij kunnen u uiteraard uitstekend adviseren over een passende glans voor uw marmeren vloer. Helemaal prettig is dat we u het resultaat van de mogelijke variaties direct kunnen tonen. Nodig ons uit, dan behandelen we een proefstukje van 2m┬▓. Dit doen we gratis en vrijblijvend. Aan de hand van het proefstuk kunt u zien wat onze aanpak voor uw vloer kan betekenen en of het marmer polijsten aan uw wensen voldoet.

Marmer beschermen

Uw marmer polijsten is een effectieve manier om krassen en doffe plekken uit het marmer te verwijderen. Hierdoor oogt het marmer weer als nieuw. Door ervoor te kiezen om uw marmer na het polijsten te laten behandelen met een sealer, gaat uw marmeren vloer nog langer mee! Uw marmeren vloer is hierdoor beter bestand tegen vlekken en slijtage.

Houd uw marmer in topconditie

Marmer polijsten is een manier om uw marmer in topconditie te houden. Maar wij kunnen nog veel meer voor u doen dan alleen marmer polijsten. Zo kunt u ook bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

 • Kristalliseren
 • Impregneren
 • Schuren
 • Afslijpen
 • Reparatie

Met onze vakkundige technieken zorgen we ervoor dat uw marmer opnieuw tot leven komt. We begrijpen dat elk marmeren oppervlak uniek is. Daarom bieden we u altijd een oplossing op maat die voldoet aan uw specifieke behoeften. Ook kunnen we u uitstekend adviseren over deskundige oplossingen voor het onderhouden van uw marmer. Met onze tips zorgt u ervoor dat uw marmer nog jarenlang meegaat en zijn prachtige uitstraling behoudt!

Meer informatie?

Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van natuursteen vloeren, aanrechtbladen, vensterbanken en badkamers. U kunt uw marmer dus met een gerust hart door ons laten polijsten. Na onze behandeling oogt uw vloer weer als nieuw. Bovendien wordt dit resultaat zeer langdurig behouden. Gunt u uw marmer weer die prachtige glans en charme? Laat ons uw marmer polijsten! Bel naar 085 105 41 05, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of laat een bericht voor ons achter door het contactformulier op de website in te vullen. Wilt u zelf uw marmer polijsten en hier meer informatie over? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.