085-1054105 bel ons gratis

Hoe kan ik zelf marmer polijsten?

Tips om zelf marmer te polijsten

Begint uw marmeren vloer dof te worden? En heeft het marmer zijn oorspronkelijke stralende glans verloren? Dan kunt u ervoor kiezen om uw marmer te polijsten. Na het polijsten ziet uw vloer er weer als nieuw uit. Kleine krassen worden verwijderd en de glans komt weer terug. Zo heeft u weer een prachtige vloer in huis, zonder oneffenheden. Maar kunt u zelf marmer polijsten? En hoe doet u dit dan? Natuursteen Behandelen geeft u een aantal tips om zelf marmer te polijsten.

Wat heb ik nodig?

Voor zelf marmer polijsten heeft u wel het een en ander nodig. Voor het polijsten van marmer wordt een polijstmachine gebruikt. Ook heeft u verschillende soorten schuurpapier nodig, van grof tot fijn, dat geschikt is voor marmer. Daarnaast zijn een stofbril en mondkapje geen overbodige luxe, want tijdens het polijsten komen er zeer fijne stofdeeltjes vrij.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Aan de slag!

  Als u ervoor kiest om zelf uw marmer te polijsten, raden we u aan om de polijstmachine eerst uit te proberen op een klein stukje marmer. Mocht het polijsten u niet zelf lukken, dan beschadigt u tenminste niet direct uw vloer. Wat belangrijk is bij het polijsten is dat u eerst begint met grof schuurpapier en dit in kleine stapjes afbouwt. Dus van grof naar middelgrof naar fijn naar zeer fijn en tot slot extra fijn. Als u dit niet doet, kunnen er krasjes op het marmer achterblijven. Is uw vloer na het polijsten weer glad en krasvrij? Dan is het zelf polijsten van uw marmeren vloer gelukt!

  Polijsten door Natuursteen Behandelen

  Het zelf polijsten van uw marmeren vloer is behoorlijk tijdrovend. Daarnaast is het van belang dat u erg nauwkeurig en voorzichtig te werk gaat, anders kunt u het marmer blijvend beschadigen. Wilt u zeker zijn van een goed resultaat? Laat dan uw marmer polijsten door de experts van Natuursteen Behandelen. Wij maken uw vloer weer glanzend! In welke mate wij uw vloer weer laten glanzen, bepaalt u volledig zelf. Kiest u voor licht glanzend of gaat uw voorkeur toch uit naar hoogglans? Wij zorgen ervoor dat uw marmeren vloer er weer uit komt te zien als nieuw.

  vergeeld marmer wit maken

  Voorbeelden van onze projecten

  Meer informatie?

  Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van natuursteen vloeren, aanrechtbladen, vensterbanken en badkamers. U kunt uw marmer dus met een gerust hart door ons laten polijsten. Na onze behandeling oogt uw vloer weer als nieuw. Bovendien wordt dit resultaat zeer langdurig behouden. Gunt u uw marmer weer die prachtige glans en charme? Laat ons uw marmer polijsten! Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of laat een bericht voor ons achter door het contactformulier op de website in te vullen. Wilt u zelf uw marmer polijsten en hier meer informatie over? Neem ook dan gerust contact met ons op.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.