085-1054105 bel ons gratis

Azijnvlekken op natuursteen

Azijnvlekken op natuursteen verwijderen

Een natuursteenvloer mooi, schoon en glanzend houden vergt het nodige onderhoud. Hoe u de vloer moet onderhouden, hangt erg af van het soort materiaal. Hoe u vlekken uit uw vloer verwijdert, hangt dan ook niet alleen af van het soort vloer maar ook van de soort vlekken die kunnen ontstaan. In dit blog leest u hoe u azijnvlekken uit uw natuursteenvloer verwijdert.

Vlekken verwijderen

Voor het onderhouden van een natuursteen vloer zoals graniet, marmer, basalt of leisteen gebruikt u het beste een eenvoudig stukje keukenrol of een doek om de vlek mee te deppen. Het is belangrijk om in ieder geval niet te gaan wrijven, daarmee verergert u de vlek alleen maar. In het geval van een azijnvlek gebruikt u wat zonnebloemolie en wrijft u dit zachtjes in met uw stukje keukenrol.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Middelen per vloer

  Per soort natuursteen vloer zijn bepaalde schoonmaakmiddelen meer of minder geschikt. Let er dus goed op wat voor een soort natuursteen vloer u heeft en welke middelen daarvoor geschikt zijn. Er zijn diverse middelen voor marmer, leisteen, kalksteen graniet en nog veel meer. Gebruik van deze producten nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid zoals dat op de verpakking staat aangegeven. Wanneer u aan het schoonmaken gaat, gebruik dan ook nooit teveel water, dat is namelijk schadelijk voor natuursteen. Let er tot slot op of het middel dat u gebruikt ook ‘voedend’ is. Is dat niet het geval? Ga dan op zoek naar een product dat ook voedend is voor uw vloer.

  Onderhoud natuursteen vloer

  Ook al zitten er geen vlekken in uw natuursteen vloer, goed onderhoud is verstandig om uw vloer mooi en glanzend te houden. Borstel uw vloer zachtjes met een zachte borstel of gebruik een stofzuiger met een parketborstel. Gebruik daarna lauwwarm water om uw vloer zachtjes te boenen met wat schoonmaakmiddel. Let erop dat u altijd zachte schoonmaakmiddelen gebruikt. Gebruik dus nooit middelen zoals azijn, citroen of andere schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde. Baksoda is ook af te raden om te gebruiken.

  azijn vlekken natuursteen

  Voorbeelden van onze projecten

  Uw natuursteenvloer laten reinigen door Natuursteen Behandelen

  Heeft u azijnvlekken in uw natuursteen vloer? Wilt u het reinigen van uw vloer liever aan professionals overlaten? Ga dan voor de experts van Natuursteen Behandelen in. Wij hebben kennis over en ervaring met vrijwel elke soort natuursteen. We gebruiken altijd de beste middeltjes en de snelste methodes om uw natuursteen vloer weer blijvend te laten glanzen, zonder beschadigingen. Neem contact op voor meer informatie en advies of maak direct een afspraak door te bellen naar 0851054105. U kunt ook mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl of een bericht sturen via het contactformulier.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.