085-1054105 bel ons gratis

Waarom je je natuurstenen vloer periodiek moet onderhouden

Zo onderhoud u uw natuursteen vloer

Een natuursteen vloer is altijd prachtig om in huis te hebben. Met een natuursteenvloer haalt u per definitie een stijlvolle en chique ogende vloer binnen. Zoals met elke vloer is regelmatig onderhoud van belang om deze mooi, stralend en als nieuw te houden. Er bestaan helaas veel misverstanden rondom het schoonhouden van een natuursteen vloer. Daarom leest u in dit blog hoe u een natuursteen vloer het beste kunt onderhouden.

Tips voor onderhoud

Een natuursteen vloer is prachtig, maar niet altijd even eenvoudig in onderhoud. Begin uw onderhoud door de vloer te stofzuigen met een speciale parketborstel. U kunt de vloer ook schoonvegen met een zachte borstel. Gebruik vervolgens lauw tot lauwwarm water om de vloer te boenen met een klein beetje zacht schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat u de vloer niet schrobt, en al helemaal niet met azijn, citroen of andere schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde. Dit kan uw natuursteen vloer namelijk onherstelbaar beschadigen. Gebruik tot slot ook nooit baksoda.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Grote schoonmaak

  Misschien vraagt u zich af: ‘Waarom periodiek onderhoud natuursteen vloer?’ Dit omdat u hiermee vaak al een heel eind komt en een boel ellende kunt voorkomen. Maar zoals met alles, is af en toe een grote schoonmaakbeurt, zeker een goed idee. Verdiep u hiervoor goed in welke soort natuursteenvloer u heeft en welke producten daarvoor bestemd zijn. Er zijn verschillende producten voor marmer, leisteen, kalksteen graniet en nog veel meer. Gebruik vervolgens nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking. Zodra u aan de slag gaat, gebruik dan ook niet teveel water, dat is namelijk schadelijk voor natuursteen. Let er tot slot op of het product dat u gebruikt ook ‘voedend’ is. Is dat niet het geval? Zoek dan ook naar een product dat ook voedend is voor uw vloer.

  periodiek onderhoud natuurstenen vloer

  Voorbeelden van onze projecten

  Uw natuursteenvloer weer als nieuw met Natuursteen Behandelen

  Kan uw natuursteenvloer wel een grote schoonmaakbeurt gebruiken? Schakelt u daar liever een echte expert voor in? Kies dan vooral voor de vakmensen van Natuursteen Behandelen in. Wij hebben kennis over en ervaring met vrijwel elke soort natuursteen. We gebruiken altijd de beste middeltjes en de snelste methodes om uw natuursteen vloer weer blijvend te laten glanzen, zonder beschadigingen. Neem contact op voor meer informatie en advies of maak direct een afspraak door te bellen naar 0851054105. U kunt ook mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl of een bericht sturen via het contactformulier.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.