085-1054105 bel ons gratis

Chloor op natuursteen? Niet doen!

Hoe houdt u uw natuurstenen vloer schoon?

Geef vuil, vlekken en andere oneffenheden geen kans om in uw natuurstenen vloer te trekken. U voorkomt hiermee een doffe uitstraling van uw vloer. Op lange termijn scheelt het u zelfs slijtage en beschadiging. Om uw vloer in optimale staat te houden, moet u uw natuurstenen vloer dus goed schoon houden. Doe dit vooral niet met chloor! Chloor op natuursteen verergert juist de doffe plekken. Er zijn speciale reinigingsmiddelen beschikbaar voor natuursteen. Natuursteen Behandelen vertelt u hier graag meer over.

Gebruik nooit chloor op natuursteen!

Wanneer er chloor op uw natuurstenen vloer terecht komt, trekt het chloor in de toplaag van het natuursteen. Hierdoor wordt uw vloer bros, ontstaan er doffe vlekken en verliest uw vloer zijn glans. Dit wilt u niet zien gebeuren! U wilt dat uw vloer er stralend bij ligt. Hoe kan chloor op natuusteen uw vloer zo erg aantasten? Dit komt doordat veel natuursteensoorten gedeeltelijk uit kalk bestaan. Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals chloor, tasten de kalk aan. Andere schoonmaakmiddelen die datzelfde effect hebben zijn:

 • azijn
 • kalkverwijderaar
 • agressief zuur

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Reinigingsproducten speciaal voor natuursteen

  Bij het schoonmaken van uw natuurstenen vloer, moet u gebruik maken van specifieke reinigingsproducten. Alleen met reinigingsproducten speciaal voor natuursteen, verwijdert u doffe vlekken uit uw vloer. Het verschil tussen reinigingsproducten speciaal voor natuursteen en chloor zit ‘m in de pH-waarde. U heeft pH-neutrale onderhoudsmiddelen nodig. In chloor zit een te hoge zuurgraad, wat juist vlekken veroorzaakt. Haal dus snel een voorraad pH-neutrale reinigingsproducten in huis om uw vloer op de juiste wijze schoon te houden!

  reinigingsmiddelen voor natuursteen in plaats van chloor

  Voorbeelden van onze projecten

  Reageer snel bij chloor op uw natuursteen

  Is er toch chloor op natuursteen terecht gekomen? Reageer snel en efficiënt! Verwijder direct het chloor en de vlek, zodat het niet naar binnen trekt. Als u hier niet vroegtijdig bij bent, heeft uw vloer een intensievere behandeling nodig om van de vlek af te komen. Natuursteen Behandelen weet alles over natuursteen en wat je wel en niet moet doen. Wij voorzien uw natuurstenen vloer van de beste onderhoudsbeurt. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op! Dit doet u door ons contactformulier in te vullen, door ons te mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl of door ons te bellen op 0851054105. Laat ons weten hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn bij het behandelen van uw natuurstenen vloer!

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.