085-1054105 bel ons gratis

Hoe herkent u verschillende soorten natuursteen?

Verschillende soorten natuursteen herkennen

Er zijn heel veel verschillende soorten natuursteen. Als u zelf een nieuwe vloer in uw woning hebt laten leggen, weet u wel om welke steensoort het gaat natuurlijk. Maar er zijn ook genoeg situaties waarbij u geen flauw benul heeft om welk type natuursteen het gaat. Bijvoorbeeld wanneer de vloer al in het pand lag wanneer u het kocht. En natuurlijk kan het ook gebeuren dat u na een tijdje simpelweg vergeet welke steensoort u ook alweer had. Gelukkig weten we bij Natuursteen Behandelen alles over verschillende soorten natuursteen. Dus als u nu denkt: welke soort natuursteen heb ik of hoe herken ik verschillende natuursteen soorten? Lees dan zeker verder!

Is de natuursteen ruw?

Een ruwe steensoort is hoogstwaarschijnlijk kwartsiet of leisteen. Deze steensoorten zijn gevormd vanuit zand of klei. Naast een ruw oppervlak hebben kwartsiet en leisteen vaak ook een robuuste uitstraling. Ook kan het er gespleten uitzien.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Is de natuursteen glad?

  Is de natuursteen niet ruw, maar juist glad en egaal van kleur? Dan kan het heel goed marmer zijn. Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals:

  • Wit
  • Grijs
  • Roze/rood

  Daarnaast is marmer goed te herkennen aan de typerende adervormingen.

  hoe herkent u verschillende soorten natuursteen - donker marmer

  Heeft de natuursteen spikkeltjes?

  Is de natuursteen gespikkeld, maar wel gelijkmatig van structuur? Dan is het waarschijnlijk graniet. Dit is een harde steensoort die beschikbaar is in veel verschillende kleuren en tinten. Het kan ook composiet zijn. Dit is geen echte natuursteen, maar een samengesteld materiaal. Vaak zijn de spikkeltjes van composiet kleiner dan die van graniet.

  Voorbeelden van onze projecten

  Waarom wilt u weten welke soort natuursteen u heeft?

  Aan de hand van deze drie vragen kunt u de meest voorkomende soorten natuursteen herkennen. Dit is handig om te weten wanneer u de vloer wilt behandelen. Het is bij natuursteen namelijk erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor de verschillende soorten natuursteen.

  Verschillende soorten natuursteen onderhouden

  Twijfelt u welke steensoort u heeft? Neem dan het zekere voor het onzekere en vraag de specialisten van Natuursteen Behandelen. Wij weten snel om welke steensoort het gaat en weten welke vorm van natuursteen onderhoud hiervoor nodig is. Voor meer informatie of advies kunt u bellen naar 0851054105. U kunt ook mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl of een bericht sturen via het contactformulier. Wij helpen u graag!

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.