085-1054105 bel ons gratis

Hoe maak ik dof marmer weer glanzend?

3 manieren om dof marmer weer glanzend te maken

Of u nu een prachtige marmeren vloer in huis heeft liggen of een beeldschoon marmeren aanrechtblad in uw keuken heeft; door marmer toe te voegen aan uw interieur zorgt u altijd voor meer elegantie in huis. Mits het marmer in goede staat blijft natuurlijk. Is uw marmer dof geworden? Dan wilt u vast niets liever dan het doffe marmer weer glanzend maken, zodat uw marmeren vloer of aanrechtblad weer gaat stralen als nieuw. Daarom leggen de experts van Natuursteen Behandelen u graag uit hoe u dof marmer weer glanzend kunt maken.

1. Polijsten

Ten eerste kunt u dof marmer glanzend maken door het marmer te polijsten. Door het marmer te polijsten, verdwijnen ondiepe en oppervlakkige krassen, waardoor uw marmer zijn oude glans weer terugkrijgt. In welke mate u het marmer weer laat glanzen, dat bepaalt u volledig zelf. Zo kunt u kiezen voor licht glanzend, maar ook voor hoogglans. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, door marmer te polijsten gaat het er weer als nieuw uitzien.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  2. Schuren

  Een andere mogelijkheid om dof marmer weer glanzend te maken, is door het marmer te schuren. Het schuren van marmer biedt uitkomst als er diverse diepere krassen en andere grove beschadigingen in het marmer zitten. De toplaag van het marmer wordt dan weggehaald, waardoor de vloer er weer als nieuw uit komt te zien.

  3. Schuren én polijsten

  Natuurlijk kunt u het schuren van marmer ook combineren met polijsten. Hierdoor kunt u zowel oppervlakkige krassen als diepere krassen laten verdwijnen en de glans van het marmer terugbrengen. Als u zeker wilt weten dat dit proces vakkundig verloopt, raden we u aan om de specialisten van Natuursteen Behandelen in te schakelen. Dof marmer weer glanzend maken is namelijk een tijdrovende en specialistische klus waar enige voorkennis voor nodig is. Als u hier zelf mee aan de slag gaat, is er kans dat u het marmer beschadigt. En dat zou natuurlijk zonde zijn. Daarom staan wij voor u klaar om uw doffe marmer weer te laten glanzen.

  vergeeld marmer wit maken

  Voorbeelden van onze projecten

  Afspraak maken om dof marmer glanzend te maken

  Wilt u dat wij bij u langskomen om dof marmer weer glanzend te maken? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of vul het contactformulier op de website in. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Laat dit ons dan ook weten. Wij helpen u graag verder.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.