085-1054105 bel ons gratis

Voordelen van een marmeren vloer laten impregneren

Voordelen van een marmeren vloer laten impregneren

Heeft u een marmeren vloer of zit u eraan te denken om een marmeren vloer aan te schaffen voor uw woning of pand? Dat kunnen wij bij Natuursteen Behandelen natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Om een marmeren vloer mooi te houden is goed onderhoud van groot belang. Een onderdeel van dit onderhoud is impregneren. Wat impregneren is en wat de voordelen zijn van een marmeren vloer impregneren, leest u hier in dit blog.s.

Wat is marmer impregneren?

Om marmeren vloeren mooi en stralend te houden, is goed onderhoud natuurlijk belangrijk. Een populaire en effectieve manier hiervoor is marmer impregneren. Impregneren houdt in dat er een beschermlaag wordt aangebracht door middel van een soort coating. Deze coating vermindert de mate waarin vuil kan binnendringen en het vermindert de hoeveelheid vlekken die er op uw marmeren vloer kunnen ontstaan. Daar komt ook nog eens bij kijken dat impregneren het onderhoud aan uw marmeren vloer eenvoudiger maakt.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Voordelen marmeren vloer impregneren

  Marmer impregneren heeft veel fijne voordelen voor u en uw vloer. Zo gaat een coating over uw marmer vloer de hechting van vuil tegen. Hierdoor dringt vuil niet zo snel in uw marmeren vloer door. Hierdoor ziet u minder snel vlekken op uw vloer. Daarnaast biedt het impregneren ook bescherming tegen vorstschade en efflorescentie. Efflorescentie is het oplossen van steen door ontbinding van de kristalstructuur.Dat gebeurt vaak na vochtschade en uit zich in de vorm van witte uitslag op de marmeren vloer. Daarnaast heeft impregneren ook een kleurverdiepend effect. Zo kan er een verhogende of verlagende glans graag worden gebruikt. Tot slot zorgt impregneren er ook voor dat uw marmeren vloer langer glanzend blijft. Dit komt door de beschermende laag over uw vloer.

  Wanneer marmeren vloer impregneren?

  Impregneermiddelen kunt u beter niet meteen na het plaatsen van uw marmeren vloer toepassen. Na het leggen van een marmeren vloer vindt nog voor een korte tijd verdamping van vocht plaats. Iets wat een coating van impregneermiddel tegenhoudt. Daarom is een droogtijd van zeker 6 tot 8 weken het advies. Naast het aanhouden van deze droogtijd is het ook verstandig dat u eventuele vloerverwarming 2 dagen voor het aanbrengen van impregneermiddel uitschakelt.

  basalt onderhouden

  Voorbeelden van onze projecten

  Professional inschakelen

  Heeft u een marmeren vloer of wilt u een marmeren vloer in uw woning? Wilt u het plaatsen en het impregneren daarvan liever aan een professional overlaten? Neem dan contact met ons op. Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of vul het contactformulier op de website in. Heeft u vragen? Laat dit ons dan ook weten. Wij helpen u graag verder.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.