085-1054105 bel ons gratis

Tips voor onderhoud natuursteen terras

Uw terras van natuursteen behandelen

Heeft u een natuursteen terras? Dan is dat natuurlijk een prachtige toevoeging aan uw tuin. Natuursteen, welke soort natuursteen dan ook, is altijd een prachtige toevoeging. Of u het nu als terras in uw tuin heeft, of als vloer- en/of wandtegels in uw huis. Natuursteen biedt elke woning een unieke look en een luxe sfeer. Als u een natuursteen terras heeft, dan is het wel belangrijk dat u uw natuursteen terras het juiste onderhoud geeft. Daarom geeft Natuursteen Behandelen u in dit blog een paar tops voor het onderhoud van uw natuursteen terras.

Vegen en dweilen

Als het aankomt op vegen is het raadzaam om een zachte borstel te gebruiken om uw natuursteen terras af te stoffen zonder dat er krassen in komen. Marmer, graniet, travertijn en leisteen beschadigen nu eenmaal relatief snel. Wilt u een stofzuiger gebruiken voor uw terras dat aan uw woning zit? Dat kan, maar let er dan wel op dat het natuursteen niet beschadigd onder de wielen of een te harde borstel. Voor het dweilen gebruikt u het beste een zachte dweil van natuurlijk materiaal.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Schoonmaakproducten

  Schoonmaakproducten voor natuursteen reinigen buiten op uw terras, dienen zorgvuldig te worden uitgekozen. Middelen zoals groene zeep, schoonmaakazijn en bleekwater zijn stuk voor stuk geschikt om algen en mos te verwijderen van uw terras. Los wat op in lauwwarm water, giet het over uw terras, laat het inwerken en boen zachtjes met een zachte bezem alles in en spoel het zachtjes af met een tuinslang.

  Apparatuur

  We noemden de tuinslang al als hulpmiddel voor het reinigen van uw natuursteen terras. Als u het budget ervoor heeft, kunt u ook een hogedrukreiniger aanschaffen. Als u dit gaat doen, is het aan te raden om straks te beginnen met een lage druk en deze langzaam op te voeren. Het risico is namelijk dat u de bovenste laag van uw terras eraf spuit bij een te hoge druk. Hierdoor is vuil later juist makkelijker te zien. Een hogedrukreiniger kan dus zeker, maar gebruik deze altijd verantwoord.

  Vuil en beschadigingen voorkomen

  Nu u weet hoe u uw natuursteen terras schoon moet houden, is het natuurlijk ook goed om op de hoogte te zijn van hoe u beschadigingen en vuil voorkomt. Gelukkig zijn er vandaag de dag veel duurzame manieren om uw terras te beschermen tegen vlekken, schade en weersinvloeden. We bespreken er hier 2: afdichtmiddelen en impregneermiddelen.

  Afdichtmiddelen

  De naam zegt het in feite al. Een afdichtmiddel zorgt voor een beschermlaag aan de bovenkant van uw terras. Hierdoor zal water en ander vuil afgestoten worden door de vloer en dringt het dus niet door in uw terras. Water dichtmakende afdichtmiddelen kunnen al het regenwater blokkeren en je natuurlijke stenen in optimale conditie houden.

  Impregneermiddelen

  Een andere mogelijkheid is om uw terras te impregneren met impregneermiddel. Hierdoor blijft uw terras lang mooi en wordt deze meer onderhoudsarm. Impregneren versterkt namelijk het natuursteen en zorgt ervoor dat er minder snel schade optreedt door zonlicht, regenwater, kou en warmte. Een natuursteen terras dat niet geïmpregneerd is, creëert namelijk een voedingsbodem voor verschillende micro-organismen zoals algen en schimmels. Deze wilt u allemaal niet op uw terras hebben.

  basalt onderhouden

  Voorbeelden van onze projecten

  Professional inschakelen

  Heeft u een natuursteen terras? Wilt u de reiniging en het onderhoud daarvan liever aan een professional overlaten? Neem dan contact met ons op. Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of vul het contactformulier op de website in. Heeft u vragen? Laat dit ons dan ook weten. Wij helpen u graag verder.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.