085-1054105 bel ons gratis

Soorten wandtegels van natuursteen

Soorten wandtegels van natuursteen

Als er iets mooi is om als materiaal voor wandtegels te gebruiken dan is het wel natuursteen. Er zijn op het gebied van natuursteen enorm veel keuzes qua soorten. Deze soorten natuursteen hebben allemaal stuk voor stuk hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Natuursteen Behandelen vertelt u hier graag meer over enkele soorten natuursteen en wat ze te bieden hebben.

Graniet

Graniet is een van de meest populaire soorten voor wandtegels natuursteen. Het is een hard gesteente dat wordt gevormd door het stollen van magma, waardoor het extreem duurzaam en bestand is tegen krassen en hitte. Graniet heeft vaak een korrelige structuur en is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Het wordt naast wandtegels ook vaak gebruikt voor vloeren, keukenbladen.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Marmer

  Marmer wordt vaak geassocieerd met luxe en elegantie. Het is ontstaan uit kalksteen en heeft een unieke kristallijne structuur. Marmer heeft meestal een gladde en glanzende afwerking en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van wit tot zwart en alles daartussenin. Marmer is dan ook niet voor niets populair als wandtegels voor badkamers en keukens.

  Leisteen

  Leisteen is een veelzijdig natuursteen dat vooral bekend staat om zijn mooie textuur en kleuren. Het heeft vaak een ruw oppervlak en een sleets uiterlijk, waardoor het een rustieke uitstraling heeft. Leisteen is vaak verkrijgbaar in grijze, groene, paarse en rode tinten. Het wordt vaak gebruikt voor terrassen, gevelbekleding, wandbekleding en vloeren.

  Travertin

  Travertin is een kalksteen die voornamelijk wordt gevormd door de sedimentatie van calciumcarbonaat in warme bronnen. Het heeft een unieke porositeit en een crème- of beige kleur. Travertin heeft vaak een licht geborstelde afwerking, waardoor het een antieke uitstraling krijgt. Naast gebruik als wandtegel is het ook een populair materiaal voor bijvoorbeeld fonteinen door zijn schoonheid en textuur.

  Kalksteen

  Kalksteen is een zachte en poreuze natuursteen die vaak voorkomt in lichte kleuren, zoals wit, geel en beige. Het wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding, bestrating en decoratieve elementen. Kalksteen heeft een natuurlijke uitstraling en kan worden bewerkt om verschillende afwerkingen te creëren, zoals gepolijst, gezoet of gezandstraald.

  basalt onderhouden

  Voorbeelden van onze projecten

  Meer soorten natuursteen ontdekken?

  Bent u benieuwd naar nog meer soorten natuursteen? Over deze en nog vele andere soorten natuursteen, kan Natuursteen Behandelen je nog veel meer vertellen. Neem gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of vul het contactformulier op de website in.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.