085-1054105 bel ons gratis

Krassen uit stenen vloer verwijderen

Zo verwijdert u krassen uit uw stenen vloer

Een stenen vloer geeft uw interieur natuurlijk een geweldige uitstraling. Een natuurstenen vloer ziet er natuurlijk helemaal prachtig uit, kan tegen een stootje en in de zomer voelt het heerlijk koel onder uw blote voeten. Maar in huis wordt er natuurlijk geleefd en waar geleefd wordt, is het onvermijdelijk dat er vroeg of laat beschadigingen optreden. Krassen in een stenen vloer komen dan ook veel voor na een tijd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze krassen uit uw vloer te krijgen. Natuursteen Behandelen legt in dit artikel uit hoe u krassen uit uw stenen vloer verwijdert.

Krassen uit stenen vloer verwijderen

Zelf krassen verwijderen

Of uw vloer nu van marmer is of van blauwsteen, als de krassen niet te diep in uw vloer zitten, zijn ze vaak eenvoudig zelf te verwijderen. Begin met de vloer schoon te maken met warm water en een zachte doek. Vervolgens dept u de vloer grondig droog en probeert u de kras zachtjes weg te schuren met fijn schuurpapier. U denkt hierbij aan een korrelgrootte van 1500 of 3000. Let er bij het schuren op dat u dit zo zachtjes mogelijk doet en cirkelvormige bewegingen maakt. Tot slot wrijft u het vrijgekomen stof weg met een zachte doek.

LET OP: Als uw schuurpapier op een vloer met hoogglans gebruikt kan er mogelijk een doffe vlek ontstaan. Wilt u doffe vlekken in uw vloer voorkomen? Schakel dan de experts van Natuursteen Behandelen in!

Krassen in uw natuursteen terras

Heeft u een natuursteen vloer op uw terras of ergens anders buiten? Dan gelden in principe dezelfde regels als voor een stenen vloer die u binnen heeft liggen. Wel is het goed om in het achterhoofd te houden dat krassen op een stenen vloer buiten vaak uit zichzelf verdwijnen. Zoals het ook met vlekken gaat, vervagen krassen op een stenen vloer langzaam vanzelf door weersomstandigheden zoals zon, regen, wind en herhaaldelijk gebruik door mensen.  Krassen in stenen vloer voorkomen

  Omdat dingen vroeg of laat nu eenmaal beschadigen, is het niet te voorkomen dat er krassen in uw stenen vloer komen. Gelukkig is het iets waar u zich niet teveel druk om hoeft te maken. Niet alleen slijten krassen er na een tijdje vanzelf weer uit, krassen door dagelijks gebruik geven uw vloer karakter en stijl.

  Grote opvallende krassen en beschadigingen zijn natuurlijk nooit de bedoeling. Gelukkig is er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden bij uw stenen vloer. Heeft u bijvoorbeeld veel in- en uitloop in de ruimte waar de vloer komt? Ga dan bijvoorbeeld voor graniet of basalt. Dit is een relatief harde vloer die tegen een stootje kan. Zorg ervoor dat u uw vloer niet schoonmaakt met een schuurspons en dat u geen zand onder uw schoenzolen mee het huis inneemt. Zand heeft namelijk hetzelfde schadelijke effect op uw vloer als schuurpapier.

  Voorbeelden van onze projecten

  Krassen laten verwijderen door experts

  Zitten de krassen zo diep in uw stenen vloer dat u ze niet meer zelf kunt verwijderen?
  Huur dan nu een expert van Natuursteen Behandelen in. We gebruiken altijd de beste middeltjes en snelste methodes om uw stenen vloer weer krasvrij te maken. Neem contact op voor meer informatie en advies of maak direct een afspraak door te bellen naar 0851054105. U kunt ook mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl of een bericht sturen via het contactformulier.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.