085-1054105 bel ons gratis

Vetvlekken uit vloer verwijderen

Zo haalt u vetvlekken uit uw vloer

Als u een natuursteen vloer heeft, is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat er een vlek in komt. Vooral als u een natuursteen vloer in de keuken heeft, is de kans op een vetvlek erg groot. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw vloer schoon en netjes te houden.

Ook zijn er manieren om vetvlekken uit uw vloer te verwijderen. In dit artikel leest u alles erover wat u moet weten.

Vetvlekken uit vloer verwijderen

Vetvlekken in uw vloer

Het zoveel mogelijk proberen te vermijden van vetvlekken in uw vloer is natuurlijk het beste. Maar een ongeluk zit u eenmaal in een klein hoekje en in de keuken bent u natuurlijk veel bezig met olijfolie en bakboter. Knoeit u toch per ongeluk wat vet op uw natuursteen vloer? Dep dit dan zo snel mogelijk droog. Vet trekt namelijk snel in een natuursteen vloer. Als u het meteen dept, is de kans klein dat het ook echt een vlek wordt.

Vetvlekken in natuursteen

Het reinigen van natuursteen is net even iets lastiger dan het reinigen van een ander soort steen. Een fout die veel mensen dan ook maken, is dat ze natuursteen reinigen met schoonmaakmiddel met een te hoge PH-waarde of en vethoudend product. U wilt uw natuursteen vloer zeker nooit reinigen met een vethoudende vlokkenzeep of bruine zeep. Na elke wasbeurt laten ze een vetlaag achter op uw vloer die op de lange termijn voor lelijke vlekken en strepen zal zorgen.  Vetvlekken uit vloer verwijderen

  Schoonmaakmiddelen

  Bepaalde vetvlekken kunt u eventueel wel verwijderen met speciale schoonmaakmiddelen zoals wasbenzine, aceton, ammoniak of verdund water. Dit hangt echter volledig van de vlek af en uw soort vloer.

  Vooral natuursteen vloeren zijn erg gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen. Twijfelt u welk middel u het beste voor uw vlekken kunt gebruiken? Neem dan gerust contact op met Natuursteen Behandelen voor professioneel advies.

  Kwetsbare vloeren

  Hoe mooi natuursteen ook is als vloer, het is ook een relatief zachte en kwetsbare vloer. Als u weet dat de kans op knoeien met vet bij u relatief groot is, is het verstandig om voor een relatief harde natuursteen vloer te gaan. Denk hierbij aan een vloer van marmer, graniet en blauwe hardsteen. Deze vloeren zijn van nature niet poreus en daarmee beter bestand tegen vocht en vet dan bijvoorbeeld zandsteen. U wilt dus geen vloer waar vet makkelijk en snel tot diep in de vloer kan dringen. Hoe dieper de vlek zit, hoe moeilijker deze eruit te krijgen is en hoe groter de kans is dat u een expert moet inschakelen om uw vloer weer schoon te krijgen.

  Voorbeelden van onze projecten

  Vetvlekken laten verwijderen door professionals

  Heeft u een vetvlek zo diep in uw vloer dat u deze niet meer zelf kunt verwijderen?
  Huur dan meteen een professional van Natuursteen Behandelen in. We gebruiken altijd de beste middeltjes en snelste methodes om vetvlekken uit uw vloer te verwijderen. Neem contact op voor meer informatie en advies of maak direct een afspraak door te bellen naar 0851054105. U kunt ook mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl of een bericht sturen via het contactformulier.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.