085-1054105 bel ons gratis

Vlekken uit marmer verwijderen

Hoe kan ik vlekken uit marmer halen?

Steeds meer mensen voegen marmer toe aan hun interieur. Dat is logisch, want deze prachtige natuursteen geeft elk interieur een boost van tijdloze schoonheid! Heeft u marmer oppervlakken in huis en wilt u deze graag nog lang mooi houden? Helaas lukt dit niet altijd en kunnen er na verloop van tijd beschadigingen ontstaan, zoals vlekken aan het oppervlak. Deze vlekken wilt u natuurlijk uit het marmer halen. In dit blog vertelt Natuursteen Behandelen u meer over een juist onderhoud van uw marmer vloer of andere oppervlakken van marmer en hoe u vlekken uit marmer kunt halen.

Hoe ontstaan vlekken in marmer?

Marmer is een type natuursteen dat helaas gevoelig is voor slijtage en schade. Intensief dagelijks gebruik, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een marmeren vloer in uw bedrijfslobby, kan daarom zorgen voor schade aan het marmer. Maar ook aan een aanrechtblad van marmer kan door dagelijks gebruik schade ontstaan. Heeft u schade aan marmer? Zoals doffe vlekken, matte vlekken, witte vlekken of azijn vlekken? Dan kunt u ervoor kiezen om deze vlekken uit het marmer te laten halen. Marmer vlekken verwijderen kunt u het beste overlaten aan een specialist.

Vlekken uit marmer verwijderen door een specialist

Om een marmer oppervlak goed te onderhouden, is het zaak om deze regelmatig op de juiste manier te reinigen. Hiervoor is wel enige speciale kennis vereist. Zo kunt u een marmeren oppervlak niet zomaar dagelijks reinigen met water en gewone schoonmaakmiddelen. Een teveel aan water en te zure schoonmaakmiddelen kunnen het oppervlak namelijk juist beschadigen. Daarom kunt u het beste nagaan bij een specialist wat de beste manier is om uw marmer oppervlak goed te reinigen en de vlekken uit het marmer te halen.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

De eigenschappen van marmer

Marmer is een natuursteen en staat bekend om zijn prachtige eigenschappen. Zo geeft een marmeren vloer of aanrechtblad uw ruimte direct een luxe uitstraling. Ook heeft deze steen een prachtige glans. Deze kalksteen is moeilijk om met de hand te bewerken, maar is veel poreuzer dan bijvoorbeeld graniet. Door deze porositeit is marmer flink onderhevig aan slijtage, voornamelijk door water en zand. Deze kunnen het oppervlak gemakkelijk doordringen en daarmee schade aanbrengen. Daarom vereist een marmeren oppervlak redelijk wat onderhoud en de juiste kennis.

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Wat te doen tegen krassen?

  Wanneer u kleine krassen constateert in bijvoorbeeld uw marmer aanrechtblad, dan kunt u hier zelf iets tegen doen. Ga hierbij altijd voorzichtig te werk, want de kans dat u meer schade veroorzaakt is groot wanneer u de verkeerde middelen gebruikt. Heeft u last van krassen in uw marmer oppervlak? Doorloop dan de volgende stappen om deze te verwijderen:

  • Maak het oppervlak goed schoon met een warme, zachte doek
  • Maak het oppervlak goed droog
  • Schuur met fijn schuurpapier de kras weg met cirkelvormige bewegingen
  • Wrijf opnieuw schoon met een zachte doek

  Schade aan marmer voorkomen

  Schade aan marmer is uiteindelijk nooit helemaal te voorkomen. Wel kunt u ervoor zorgen dat u het oppervlak goed onderhoudt om schade door vlekken zoveel mogelijk te beperken. Zo kunt u uw marmeren oppervlak na het aanleggen laten impregneren met vocht en olie afstotende middelen, zodat deze het oppervlak minder snel kunnen doordringen. Op deze manier voorkomt u dat u over een tijdje weer vlekken uit het marmer moet halen. Deze behandeling kunt u periodiek herhalen om dit effect te verlengen.

  vlekken uit marmer verwijderen

  Voorbeelden van onze projecten

  Schakel een marmerspecialist in tegen vlekken en krassen

  Wilt u uw marmer oppervlak nog lang mooi houden? Schakel dan Natuursteen Behandelen in voor het juiste onderhoud en advies. Wij laten al uw natuursteen oppervlakken weer glanzen als nieuw. Wilt u vlekken uit marmer laten halen door onze specialisten? Zoals doffe vlekken, matte vlekken, witte vlekken of azijn vlekken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 – 105 4 105 of stuur een mail met uw vraag naar info@natuursteen-behandelen.nl.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.