085-1054105 bel ons gratis

Marmer glans herstellen

Marmer glans herstellen

Marmer is een prachtig natuursteen dat in veel huizen een echte eyecatcher is. Wanneer marmer er al jaren ligt, is er een kans dat het marmer zijn glans begint te verliezen. In dit geval is het goed voor u om te weten dat Natuursteen Behandelen uw marmer glans weer kan herstellen. Een behandeling en goed onderhoud is hierbij noodzakelijk.

Vermijd vuil op uw marmer

In dit artikel vertelt Natuursteen Behandelen u wat u moet doen om de glans van marmer te herstellen of om dofheid tegen te gaan. De meeste voorkomende oorzaken van doffe vlekken zijn vuil, zuur en kalkaanslag. Met vuil bedoelen wij dan voornamelijk stof en zand. Dit draagt u makkelijk via uw schoenen het huis binnen. Zand werkt als schuurpapier voor marmer en zorgt er dus voor dat marmer zijn glans verliest. Om dit te voorkomen raden wij u aan om uw vloer regelmatig te poetsen en schoenen uit te doen voor binnenkomst. Plaats ook stukjes vilt onder uw stoelen en tafels.

Redenen voor vermindering glans

Naast vuil tast zuur ook uw marmeren vloeren aan. Het is daarom belangrijk dat u bepaalde schoonmaakproducten vermijdt. Het lijkt misschien logisch om uw vloeren goed te boenen met zeep, maar dit is funest voor uw marmer. Gebruik dus nooit zure of bijtende poetsproducten. Azijn is bijvoorbeeld ook echt uit den boze. Naast schoonmaakmiddelen kunnen voedingswaren zoals fruitsap en fruit ook vervelende vlekken achterlaten op uw marmer. En ten slotte verliest marmer zijn glans ook door kalkaanslag. Denk hierbij aan uw douche of in de buurt van een kraan. Veeg water snel weg en maak uw douche of wasbak altijd goed droog, zodat er geen kalk achterblijft.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Tips om marmer glanzend te houden

  Regelmatig onderhoud is dé manier om uw marmer mooi glanzend te houden. Je doet dit door je aan deze stappen te houden:

  • Gebruik neutrale zeep, dus geen zeep met ontvettende werking
  • Kies voor producten speciaal gemaakt voor marmer
  • Gebruik liever te weinig dan te veel schoonmaakmiddel
  • Vermijd de huis-tuin-en-keukentips, dit zorgt al snel voor een slecht afloop
  • Gebruik nooit een schuurspons tijdens het poetsen

  Glans laten herstellen

  Is uw marmer zo erg beschadigd dat u dit niet weg kunt krijgen met een eenvoudige poetsbeurt? Dan is het tijd voor het grovere werk van Natuursteen Behandelen. Dit betekent dat uw marmer gepolijst moet worden, deze klus kunt u het beste aan een professional overlaten. Door marmer te laten polijsten worden beschadigingen weggewerkt en krijgt uw natuursteen een mooie opfrisbeurt.

  marmer glans herstellen

  Voorbeelden van onze projecten

  Meer weten over marmer glas herstellen?

  Wilt u graag doffe vlekken laten verwijderen uit uw marmer, maar heeft u het idee dat u dit zelf er niet uitkrijgt? Schakel dan een professional in via Natuursteen Behandelen. Marmer glans herstellen is dan zo gedaan! Neem telefonisch contact met ons op via 085 – 105 4 105 of stuur een mail met uw vraag naar info@natuursteen-behandelen.nl

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.