085-1054105 bel ons gratis

Verf van natuursteen tegels/vloer verwijderen

Verf van natuursteen tegels verwijderen

Wist u dat verf van natuursteen verwijderen vaker voorkomt dan verwacht? Dit is zeker het geval wanneer u uw woning een make-over geeft of wanneer u net verhuisd bent. De kans is groot dat u de muren een nieuwe kleur moet geven. Het kan gebeuren dat u bij deze klus per ongeluk verf morst op uw natuurstenen vloer. Is het dan mogelijk om het verf te verwijderen van uw natuursteen tegels zonder de tegel te beschadigen? In dit blog legt Natuursteen Behandelen u uit hoe u dit het best aan kunt pakken.

Middelen om verfresten te verwijderen

Afhankelijk van welk type verf u op welk type natuursteen hebt gemorst, kunt u de verf zelf verwijderen of dit uit handen geven aan professionals. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het verwijderen van verfresten van natuursteen. Bij natuursteen die gevoelig is voor zuur, zoals hardsteen, marmer, kalksteen, travertin, terrazzo of granito, moet u oppassen met het gebruik van afbijtmiddelen. In andere gevallen kunt oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine, terpentine, nagellak remover of een speciaal product voor natuursteen, zoals Iösefix, uitproberen. Twijfelt u of u uw natuursteen tegels verder beschadigd? Schakel dan altijd de hulp en het advies van een professioneel bedrijf in, zoals Natuursteen Behandelen.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Diep ingetrokken verf schuren

  Het komt ook vaak voor dat verfresten dieper zijn ingetrokken dan verwacht. In dit geval raden wij u aan om de verf weg te schuren. Pas wel op, dit is een van laatste opties die u wilt gebruiken. De kans op beschadiging van de toplaag is hierbij zeer groot. Wilt u liever echt geen beschadigingen? Dan helpt Natuursteen Behandelen u met verf van uw natuursteen vloer verwijderen.

  Verf van natuursteen tegels/vloer verwijderen - schuren natuursteen

  Redenen voor verfresten op natuursteen

  Dat er verfresten op uw natuursteen terechtkomen kan verschillende redenen hebben. Natuurlijk probeert u zulke situaties altijd zoveel mogelijk te vermijden, maar vlekken of verfspatten zijn zo gemaakt. De meest voorkomende situaties van verfresten op natuursteen zijn:

  • Bij het renoveren, stucen of schilderen van plafonds en wanden kunnen verfspetters zich verspreiden
  • Verfresten zijn lang geleden bij het schilderen van muren of plafonds al op het natuursteen terechtgekomen
  • Tijdens het hobbyen is er verf gemorst
  • Ongelukjes komen vaak voor, zoals het omver lopen van een blik verf

  Voorbeelden van onze projecten

  Meer weten over verf van natuursteen verwijderen?

  Niemand wil verfresten of verfspatten op zijn mooie natuursteenvloer hebben. Huur daarom bij twijfel Natuursteen Behandelen in om op een veilige manier uw vloer te laten reinigen. Met onze professionele aanpak hoeft u niet bang te zijn op eventuele beschadigingen. Laat uw vloer periodiek behandelen, zodat uw vloer altijd goed beschermd is tegen vuil en vocht. Natuursteen Behandelen geeft u graag advies en zorgt voor de juiste onderhoud en het verwijderen van verf van natuursteen vloeren. Neem telefonisch contact met ons op via 085 – 105 4 105 of stuur een mail met uw vraag naar info@natuursteen-behandelen.nl.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.