085-1054105 bel ons gratis

Marmer en natuursteen ontvetten

Marmer en natuursteen

Natuursteen geeft uw huis een bijzondere uitstraling. Naast dat natuursteen een mooie uitstraling heeft, is het ook een duurzaam en sterk product. Vanwege zijn natuurlijke afkomst is geen enkel stuk hetzelfde. Marmer wordt dan ook veel gebruikt. Om echt lang te kunnen genieten van uw marmer vloer is het goed om deze te laten ontvetten. De specialisten van Natuursteen Behandelen vertellen u hier graag meer over natuursteen ontvetten.

Marmer in topconditie houden

Marmer kan voor honderden jaren meegaan mits het goed onderhouden wordt, maar hoe doet u dit? Het is belangrijk om te overwegen of een marmer vloer in uw huis past. Wanneer u kinderen en huisdieren heeft, kan de vloer sneller beschadigen. Zand is bijvoorbeeld funest voor een marmer vloer. Vooral wanneer u een hoogglans natuursteen vloer heeft laat zand duidelijke krassen achter. Ook zonder kinderen en huisdieren is het een terugkerende taak om marmer schoon te houden.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie



  Schoonmaken met schoonmaakmiddelen

  Maar met welk schoonmaakmiddel houdt u de vloer echt schoon zonder het te beschadigen? Veel soorten schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt voor natuursteen. Wanneer u wel de meest voorkomende schoonmaakmiddelen gebruikt, dan komt dit uw vloer zeker niet ten goede.

  marmer natuursteen ontvetten

  Schoonmaakmiddelen, vet en azijn

  Wanneer verkeerde schoonmaakmiddelen worden gebruikt, bouwt u bij iedere schoonmaakbeurt een ongewenste vetlaag op. Dit uit zich in strepen op uw vloer. Veel mensen gebruik azijn om dit ongewenste effect op te lossen. Toch raden wij het gebruik van azijn af. Alhoewel azijn vet en kalk verwijdert, gaat het zuur na verloop van tijd bijten in de steen.

  Vet verwijderen met groene zeep

  Groene zeep wordt in veel huishoudens gebruikt. Groene zeep wordt ook wel gezien als een allesreiniger, ook al reinigt groene zeep niet alles. Dit schoonmaakmiddel laat ook een vetlaagje achter op het marmer en dat is nou net wat u juist wilt vermijden.

  Voorbeelden van onze projecten

  Hoe dan wel schoonmaken en ontvetten?

  Maar hoe krijgt u een marmer vloer dan wel schoon zonder het vet te maken of te beschadigen? De oplossing is vrij simpel. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, maar doe dit in de plaats:

  • Pak een emmer met lauwwarm water
  • Gebruik een zachte doek of spons (geen schuurspons)
  • Gebruik een klein beetje soda om uw marmeren vloer te ontvetten
  • Spoel het af met schoon water
  • Droog de vloer met een schone droge handdoek

  Marmer laten ontvetten door Natuursteen Behandelen

  In sommige gevallen is een sopje niet voldoen om natuursteen schoon te maken. Schakel dan Natuursteen Behandelen in om uw marmer vloer te behandelen. Wij gebruiken de juiste materialen en laten uw vloer weer stralen! Maak direct een afspraak of neem contact op voor meer informatie. U kunt ons bereiken via het contactformulier. Of bel ons via 085-1054105. Wilt u ons liever mailen? Dan kunt u doen via info@natuursteen-behandelen.nl.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.