085-1054105 bel ons gratis

Natuursteen zelf reinigen doe je met water!

Reinigen van natuusteen

Wanneer u een natuusteen vloer heeft, wilt u er natuurlijk ook voor zorgen dat die lang mooi blijft, zodat u er optimaal van kunt genieten. Dat doet u onder andere door hem goed schoon te maken. Maar met een vloer van natuursteen moet u wel goed opletten hoe u hem schoonmaakt, om ervoor te zorgen dat hij niet beschadigd. Kunt u bijvoorbeeld natuursteen reinigen met water? In dit blog vertelt Natuursteen Behandelen alles over wat u wel en niet moet doen bij het reinigen van natuursteen.

Natuursteen reinigen met water

Natuusteen is erg duurzaam en kan zeker tegen een stootje, maar de steen is wel gevoelig voor schoonmaakmiddelen en vocht. Vocht trekt namelijk in het gesteente, en kan voor lelijke vlekken zorgen. Maar hoe moet u uw vloer dan schoonmaken? Mag u natuursteen wel reinigen met water? Het antwoord op deze vraag is ja! U moet dan wel op een aantal punten letten. Ten eerste is het belangrijk om lauwwarm water te gebruiken, en geen heet water. Ook mag u geen producten gebruiken die het gesteente aan kunnen tasten (later meer hierover). Ook is het belangrijk om de vloer meteen na de schoonmaakbeurt weer goed te drogen. Zo houdt u uw vloer mooi schoon, zonder dat u er vlekken op krijgt. We raden u ook aan om de vloer twee keer per jaar door een specialist van Natuursteen Behandelen te laten behandelen.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Wat u niet moet doen

  Er zijn dus zeker dingen die u NIET mag doen wanneer u uw vloer van natuursteen gaat reinigen. Die zetten we handig op een rij, zodat u kunt voorkomen dat de vloer beschadigd raakt.

  • Zuur gebruiken: veel soorten natuursteen zijn gevoelig voor zuur, omdat het steen kalk bevat. Dit reageert met zuur, waardoor u doffe vlekken krijgt in het natuursteen. Gebruik dus geen antikalk middelen of azijn op uw vloeren.
  • Schuursponsjes gebruiken: het oppervlak van natuursteen is duurzaam en hard, en kan goed tegen een stootje. Waar het echter niet tegen kan, is schurende bewegingen. Gebruik daarom geen schuursponsje.
  • Bijtende middelen gebruiken: net als schoonmaakmiddelen die zuur bevatten, zijn ook bijtende middelen niet goed voor het natuursteen. Denk aan chloor en ammonia.
  • Heet water gebruiken: zoals we eerder al genoemd hebben, is het belangrijk dat u voor het natuursteen geen heet water gebruikt.
  • Ontstoppingsmiddelen gebruiken: heeft u een gootsteen van natuursteen? Gebruik dan geen ontstoppingsmiddelen, want die zijn hebben een zeer agressieve werking.

  natuursteen reinigen met water

  Wat u wel moet doen

  Maar hoe kunt u uw vloer (of gootsteen) van natuursteen dan wel goed reinigen? Daar geven we u natuurlijk ook tips voor. Er zijn een heleboel reinigingsmiddelen die speciaal gemaakt zijn voor natuursteen. Die kunt u zo nu en dan gebruiken voor het schoonmaken van het natuursteen wanneer u wat extra kracht nodig heeft om het te reinigen (bijvoorbeeld wanneer uw vloer vuiler is dan normaal). Maar over het algemeen is het schoonmaken van de vloer heel eenvoudig: maak het twee keer per week schoon met een sopje van lauwwarm water en groene zeep, en spoel het dagelijks met schoon water en maak het goed droog. Dat laatste is belangrijk om te voorkomen dat er zand en ander vuil op de vloer komt te liggen. Dat heeft namelijk een schurende werking. Ook raden we aan om de vloer twee keer per jaar te laten behandelen. En daarvoor belt u Natuursteen Behandelen!

  Voorbeelden van onze projecten

  Laat uw vloer goed behandelen

  Wanneer u Natuursteen Behandelen inschakelt, zullen wij uw vloer impregneren en er zo voor zorgen dat hij minder gevoelig voor vuil wordt. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Laat een bericht achter via het contactformulier, bel 085-1054105 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies over uw natuursteen vloer.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.