Natuursteen zelf reinigen doe je met water!

Reinigen van natuursteen

Wanneer u een natuusteen vloer heeft, wilt u er natuurlijk ook voor zorgen dat die lang mooi blijft, zodat u er optimaal van kunt genieten. Dat doet u onder andere door hem goed schoon te maken. Maar met een vloer van natuursteen moet u wel goed opletten hoe u hem schoonmaakt, om ervoor te zorgen dat hij niet beschadigd. Kunt u bijvoorbeeld natuursteen reinigen met water? In dit blog vertelt Natuursteen Behandelen alles over wat u wel en niet moet doen bij het reinigen van natuursteen.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
tafel voor

Natuursteen reinigen met water

Natuursteen is zeer duurzaam en kan zeker tegen een stootje, maar de steen is wel gevoelig voor schoonmaakmiddelen en vocht. Vocht trekt namelijk in het gesteente en kan voor lelijke vlekken zorgen. Maar hoe moet u uw natuursteen vloer dan schoonmaken? Mag u natuursteen wel reinigen met water? Het antwoord op deze vraag is ja! U moet dan wel op een aantal punten letten. Ten eerste is het belangrijk om lauwwarm water te gebruiken en geen heet water als u uw natuursteen vloer gaat schoonmaken. Ook mag u geen producten gebruiken die het gesteente aan kunnen tasten. Daarbij is het belangrijk om de vloer meteen na de schoonmaakbeurt weer goed te drogen. Zo houdt u uw vloer mooi schoon, zonder dat u er vlekken op krijgt. We raden u ook aan om de vloer twee keer per jaar door een specialist van Natuursteen Behandelen te laten behandelen.

Bekijk onze video

Wat u niet moet doen als u uw natuursteen vloer gaat schoonmaken

Er zijn ook zeker dingen die u NIET mag doen wanneer u uw vloer van natuursteen gaat reinigen. Die zetten we handig op een rij, zodat u kunt voorkomen dat de vloer beschadigd raakt wanneer u uw natuursteen vloer gaat schoonmaken.

 • Zuur gebruiken: veel soorten natuursteen zijn gevoelig voor zuur, omdat de steen kalk bevat. Dit reageert met zuur, waardoor u doffe vlekken krijgt in het natuursteen. Gebruik dus geen ontkalkingsmiddelen of azijn als u uw natuursteen vloer gaat schoonmaken.
 • Schuursponsjes gebruiken: het oppervlak van natuursteen is duurzaam en hard en kan goed tegen een stootje. Waar het echter niet tegen kan, is schurende bewegingen. Gebruik daarom geen schuursponsje als u uw natuursteen vloer gaat schoonmaken.
 • Bijtende middelen gebruiken: net als schoonmaakmiddelen die zuur bevatten, zijn ook bijtende middelen niet goed voor het natuursteen. Denk aan chloor en ammoniak.
 • Heet water gebruiken: zoals we eerder al benoemden, is het belangrijk dat u voor het natuursteen geen heet water gebruikt.
 • Ontstoppingsmiddelen gebruiken: heeft u een gootsteen van natuursteen? Gebruik dan geen ontstoppingsmiddelen, want die hebben een zeer agressieve werking.

Wat u wel moet doen

Maar hoe kunt u uw vloer (of gootsteen) van natuursteen dan wel goed reinigen? Daar geven we u natuurlijk ook tips voor. Er zijn veel reinigingsmiddelen die speciaal gemaakt zijn voor natuursteen. Die kunt u zo nu en dan gebruiken als u uw natuursteen vloer wilt schoonmaken en u wat extra kracht nodig heeft om het te reinigen, bijvoorbeeld wanneer uw vloer vuiler is dan normaal. Maar over het algemeen is het schoonmaken van de vloer heel eenvoudig: maak het twee keer per week schoon met een sopje van lauw warm water en groene zeep, spoel het dagelijks met schoon water en maak het goed droog. Dat laatste is belangrijk om te voorkomen dat er zand en ander vuil op de vloer komt te liggen. Dat heeft namelijk een schurende werking. Ook raden we aan om de vloer twee keer per jaar te laten behandelen. En daarvoor belt u Natuursteen Behandelen!

VoorNa

Natuursteen laten reinigen door Natuursteen Behandelen

Natuursteen reinigen doen we al ruim 30 jaar. Wij werken door heel Nederland. Als u merkt dat uw natuursteen vlekken begint te vertonen, komen wij graag bij u langs om uw natuursteen vakkundig te reinigen. Dankzij onze behandelingen verlengen we de levensduur van het natuursteen aanzienlijk. Of het nu gaat om marmer, graniet of leisteen, wij kunnen uw natuursteen vloer schoonmaken en nabehandelen met verschillende technieken voor een blijvend resultaat.

Mogelijke behandelingen

Naast dat wij uw natuursteen uitstekend kunnen reinigen, kunnen wij ook een passende nabehandeling doen. Wilt u na het natuursteen reinigen dat uw natuursteen weer mooi glanst? Dan kunt u ervoor kiezen om uw vloer te laten polijsten. U bepaalt dan zelf welke glans uw natuursteen krijgt. Hoogglans of toch licht glanzend? De keuze is volledig aan u! Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het impregneren, repareren, kristalliseren, schuren of afslijpen van uw natuurstenen vloer, aanrecht, badkamer of vensterbanken. Met onze behandelingen zorgen we ervoor dat alle oneffenheden uit uw natuursteen verwijderd worden, waardoor uw natuursteen er weer als nieuw uit komt te zien. Een verbazingwekkend resultaat gegarandeerd!

Bescherming van uw natuursteen

Door uw natuursteen regelmatig te reinigen, of te laten reinigen door de experts van Natuursteen Behandelen, houdt u uw natuursteen in topconditie. Maar voorkomen blijft beter dan genezen. Wij kunnen niet alleen uw natuursteen vloer schoonmaken, maar ook uw natuursteen impregneren. U heeft dan een blijvende oplossing tegen vuil en vocht, want door de impregnatie wordt het natuursteen volledig beschermd en waterafstotend. Hierdoor gaat uw natuursteen aanzienlijk langer mee! Geef uw natuursteen weer zijn kwalitatieve, stralende en luxe uitstraling terug door het natuursteen niet alleen te laten reinigen, maar ook te laten impregneren. Zo kunt u nog lang van uw prachtige natuursteen genieten!

Wacht niet te lang met een natuursteen vloer schoonmaken!

Zodra uw natuurstenen vloer vlekken gaat vertonen, is het van belang om het natuursteen te reinigen. Of u er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan met uw natuursteen vloer schoonmaken of dit te laten doen door onze experts, wacht hier in ieder geval niet te lang mee. Hoe langer u de vlekken onbehandeld laat, hoe dieper ze in het natuursteen kunnen dringen en hoe ernstiger het natuursteen beschadigd raakt. Houd uw natuurstenen vloer als nieuw en laat het natuursteen op tijd reinigen. Hierdoor gaat uw natuursteen aanzienlijk langer mee!

Laat uw vloer goed behandelen

Wanneer u Natuursteen Behandelen inschakelt, zullen wij uw natuursteen reinigen om ervoor te zorgen dat uw natuursteen er weer als nieuw uit komt te zien. U kunt het natuursteen ook door ons laten impregneren zodat het minder gevoelig voor vuil wordt. Dan wordt uw natuursteen vloer schoonmaken al helemaal eenvoudig! Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Laat een bericht achter via het contactformulier, bel 085 105 41 05 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies over uw natuursteen vloer schoonmaken.

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.