Keuzehulp natuursteen vloeren

De juiste natuursteen vloeren voor uw woning

Wilt u uw woning verrijken met een prachtige natuurstenen vloer? Dan is het uiteraard van belang dat u een vloer kiest die aan al uw wensen voldoet. Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken, wilt u uiteraard meer weten over de verschillende soorten natuurstenen vloeren en hoe u ze kunt onderhouden. Daarom helpt Natuursteen Behandelen u in dit blog middels een keuzehulp voor natuursteen vloeren. Lees snel verder voor meer informatie.

 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels
 • Gratis demonstratie op locatie
marmer na

Verschillende natuursteen soorten

Van de tienduizenden soorten natuursteen zijn er ongeveer 5.000 geschikt om gebruiken in de bouw of het interieur. Voor sommige natuursteensoorten worden ook nog verschillende handelsnamen gebruikt, wat voor verwarring kan zorgen. Om meer duidelijkheid te geven zetten wij een aantal soorten voor u op een rij.

Bekijk onze video

Leisteen vloertegels

Leisteen bestaat uit dunne laagjes steen die zijn ontstaan door klei die onder druk is omgevormd tot een harde steen. Leisteen tegels hebben als voordeel dat ze, ook wanneer ze nat zijn, ruw aanvoelen. Een leisteen vloer is heel gemakkelijk in onderhoud. De steen is wat vettig, heeft weinig poriën en is daarom niet vlekgevoelig. Eventuele krasjes van stoelpoten kunt u meestal zo weg dweilen.

Kalksteen vloertegels

Wilt u graag een warme en landelijk sfeer creëren in uw woning? Dan zijn kalksteen tegels zeker wat voor u. Kalksteen kenmerkt zich door zijn warme beige kleurtinten met mooie fossielen. Het wordt daarom veel toegepast in een interieur met een rustieke of landelijke uitstraling. Dit gesteente ontstaat door de opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van organismen die in zee leven. Kalksteen en marmer worden vaak door elkaar gehaald, omdat ze veel op elkaar lijken. Marmer ontstaat ook uit kalksteen. Zorg ervoor dat er geen zand en vuil op uw kalksteenvloer blijft liggen. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer eerder slijt. Wilt u de vloer nat reinigen? Gebruik dan speciale middelen die het gesteente niet beschadigen.

Kwartsiet

Kwartsiet vloertegels zijn robuust en onverwoestbaar. Dit gesteente is ontstaan uit zandsteen. De tegels van dit materiaal zijn verkrijgbaar in natuurlijke kleuren als grijs, taupe en grijsgroen. Het is ideaal voor natte ruimtes vanwege de hoge slipwaarde en slijtvastheid. Daarnaast is het krasvast en niet vlekgevoelig. Het vereist dus weinig onderhoud. Is er toch een vlek ontstaan, dan moet u vanwege het ruwe karakter van de steen flink schrobben om de vlek te verwijderen.

Marmer

Marmer wordt gevormd uit kalksteen bij de vorming van een berg. Hierbij is ook de aanwezigheid van een enorme druk en temperatuurverschillen van belang. Marmer heeft kenmerkende aders, kristalstructuur en kleurschakeringen. Een marmervloer is makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Uiteraard moet u zich dan wel aan de juiste adviezen houden. Zorg er ook voor er geen zand blijft liggen, hierdoor verliezen de tegels snel hun glans. Wilt u marmer waarbij krassen minder zichtbaar zijn? Kies dan voor gezoete vloertegels.

Graniet

Graniet ontstaat uit magma dat is afgekoeld onder hoge druk. Het afkoelen gebeurt heel langzaam, waardoor de mineralen de tijd hebben om te kristalliseren. Graniet is duurzaam en slijtvast en daarom ideaal voor op de vloer. Wilt u graniet toepassen in de badkamer? Kies dan voor een tegel met een stroever oppervlak. Graniet dat nat is, wordt namelijk behoorlijk glad. Zorg ervoor dat u bij het reinigen van de vloer een geschikte reiniger gebruikt.

Basalt

Basalt is net als graniet een stollingsgesteente. Het ontstaat bij de snelle afkoeling van magma dat door de aardkorst naar het oppervlakte is gekomen. Basalt heeft geen kristallen zoals graniet. Tegels van dit gesteente zijn verkrijgbaar in een grijze of zwarte kleur. Deze kleuren hebben wij nuances. Het is zeer hard en ook slijt- en weervast. Basalt tegels kunnen zelfs buiten worden toegepast. Het is tot slot ook heel gemakkelijk in onderhoud.

Professioneel onderhoud van natuurstenen vloeren

Om uw natuurstenen vloeren in de beste conditie te houden, is het meestal nodig om professioneel onderhoud uit te laten voeren. Natuursteen Behandelen kan bijvoorbeeld de vloer impregneren. Er wordt dan een beschermlaag aangebracht in de toplaag van de vloer. Dit beschermt tegen vuil en vocht van buitenaf. Daarnaast kunnen we ook diverse andere reinigings- en onderhoudstechnieken toepassen. Uw vloeren zullen stralen als nooit tevoren!

VoorNa

Bel voor meer informatie of een afspraak

Heeft u na het lezen van dit blog voldoende informatie gekregen over de verschillende soorten natuursteen en het onderhoud? Of heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van meer informatie en tips. Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor de professionele reiniging of het onderhoud van uw vloer. De vakmensen gaan graag bij u aan de slag en zorgen ervoor dat u nog jarenlang plezier heeft van uw prachtige vloer. Bel of mails ons of laat een bericht achter via contactformulier. Onze specialisten bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u.

Ons werk

Ontdek het zelf

 • 09-02-2024

  Marmer vloer behandeling

 • 09-02-2024

  Reparatie hoek natuursteen muur

 • 09-02-2024

  Aanrechtblad laten glanzen

 • 03-02-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 01-02-2024

  Hardsteen voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Marmer voor & na behandeling

 • 18-01-2024

  Hardsteen keuken vloer

 • 09-01-2024

  Hardsteen behandeling zijdeglans

 • 04-11-2023

  Marmer weer laten glanzen

 • 03-11-2023

  Marmer vloer onderhoud

NATUURSTEEN BEHANDELEN

Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • Wij verplaatsen uw meubels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.