085-1054105 bel ons gratis

Onderhoudstips voor granieten vloeren

Houdt uw granietvloer in topconditie

Bent u op naar handige onderhoudstips voor granieten vloeren? Lees dan dit blog van Natuursteen Behandelen! Wij informeren u over wat graniet precies is en hoe u een vloer van dit materiaal het best kunt onderhouden. Een granietvloer is namelijk iets om trots op te zijn en waar u zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Het op de juiste manier onderhouden en reinigen van graniet vloeren is daarom heel belangrijk. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is graniet?

Graniet is een dieptegesteente. Het wordt dus gevormd door het ondergronds stollen van magma. Magma is een vloeibaar gesteente dat onder het aardoppervlak te vinden is. Het afkoelen van magma gebeurt heel geleidelijk, waardoor de mineralen de tijd hebben om kristallen te vormen. Dit geeft graniet de kenmerkende uitstraling.

Zelf uw granieten vloer reinigen

Granieten vloeren zijn zeer duurzaam, maar vereisen ook speciale aandacht. U wilt immers het graniet in de best mogelijke conditie houden. Zo zorgt u ervoor dat u er zo langs mogelijk plezier van heeft. Wilt u zelf het graniet schoonmaken? Gebruik dan geen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, maar ga voor reinigingsmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor dit type vloer. Heeft u bijvoorbeeld vlekken? Breng dan eerst een klein beetje reiniger aan op een microvezeldoek en maak nat met schoon water. Wrijf vervolgens zorgvuldig met de richting van de nerf mee over de vlek. Let er op dat u de vloer niet grondig boent. Wanneer de vlek verdwenen is, maakt u de vloer weer droog.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Professioneel onderhoud

  Wilt u het reinigen en onderhouden toch liever uit handen geven aan een professional? Kies dan voor de diensten van Natuursteen Behandelen. Wij kunnen diverse behandelingen uitvoeren om uw vloer weer te laten glanzen als nooit tevoren. Laat uw vloer bijvoorbeeld impregneren. Wij brengen dan een beschermlaag aan in de toplaag van de vloer. Dit beschermt tegen vuil en vocht van buitenaf. Zo is het graniet nog makkelijker schoon te houden.

  onderhoud granieten vloeren reinigen

  Voorbeelden van onze projecten

  Neem contact met ons op

  Wij hopen dat wij u middels dit blog voldoende tips hebben gegeven voor het reinigen van uw vloer. Heeft u nog vragen? Of wilt u graag onze specialisten langs laten komen voor een grondige reiniging of het impregneren van uw granietvloer? Neem dan contact met ons op door te bellen, te mailen of het contactformulier in te vullen. Wij vertellen u dan graag over onze verschillende technieken voor het reinigen en onderhouden van granieten vloeren.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.