085-1054105 bel ons gratis

Onderhoudstips voor hardsteen vloeren

Tips om uw Belgisch hardsteen en marmer langer mooi te houden

Als u heeft gekozen voor het laten leggen van een harsteen vloer in uw woning, dan heeft u dat natuurlijk gedaan vanwege het fraaie uiterlijk en de duurzaamheid van de vloer. En u wilt uw hardsteen vloer uiteraard ook zo lang mogelijk mooi houden. Daar ligt een gevaar op de loer. Hardsteen reinigen met de verkeerde schoonmaakproducten kunnen het fraaie uiterlijk van uw vloer ernstig aantasten. Maar als u onze onderstaande onderhoudstips voor hardsteen vloeren volgt, weten wij zeker dat u jarenlang onbezorgd plezier heeft van uw vloer.

Marmer en Belgisch hardsteen zijn zuurgevoelig

Marmer en Belgisch hardsteen zijn kalkhoudende gesteenten. En die zijn zuurgevoelig, ze kunnen beschadigd raken door zure producten. Als u bijvoorbeeld een zuur product, zoals wijn, op de vloer knoeit, is die moeilijk te verwijderen. Verwijder zure producten direct van de vloer met een vochtige doek om verdere beschadiging te voorkomen.

Natuursteen reinigen

Voor het onderhoud en reinigen van hardsteen, zijn vele reinigingsproducten niet geschikt Zoals u weet, is harsteen een natuursteen. En natuursteen is gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen. De meeste schoonmaakproducten veroorzaken strepen en vlekken, doordat ze een vettig laagje achterlaten op de vloer. Bij het reinigen van hardsteen is het daarom belangrijk dat u nooit te veel schoonmaakmiddel aan het water toevoegt. Daarnaast kunt u de vloer het beste reinigen met een microvezel mop of dweil. Die vezels zorgen voor een grondige reiniging van uw hardsteen vloer.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Niet gebruiken voor onderhoud van uw hardsteen vloer

  Zoals hierboven aangegeven zijn er een aantal producten die u zeker NIET moet gebruiken voor het reinigen van uw hardteen vloer. We noemen er een aantal:

  • Azijn: te zuur om uw vloer te reinigen. Kalkhoudend natuursteen kan niet tegen zuren, u beschadigt hiermee uw hardsteen vloer.
  • Groene zeep: een bekend schoonmaakmiddel voor veel schoonmaakklusjes. Maar uit den boze voor het reinigen van hardsteen. Het laat een vettig laagje achter dat streperig en dof wordt.
  • Glansmiddel: Niet doen! Een natuursteen vloer hoeft niet te glanzen. Het is een natuurproduct. U hebt voor deze vloer gekozen vanwege zijn prachtige natuurlijke uitstraling.

  hardsteen onderhoud

  Voorbeelden van onze projecten

  Wanneer professional inschakelen voor onderhoud van hardsteen?

  Na verloop van tijd heeft elke natuursteen vloer meer onderhoud nodig dan alleen een dweil met een emmer water. Uw vloer kan door intensief gebruik toch vlekkerig of dof worden. En soms vertoont de vloer kleine krasjes. Dan is uw hardsteen vloer toe aan groot onderhoud door een professional. Lees hier meer over onderhoud en reinigen van hardsteen vloeren. U kunt uiteraard ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie en advies over reinigen en onderhoud van hardsteen.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.