085-1054105 bel ons gratis

Onderhoudstips voor leisteen vloeren

Zo blijft u leisteen vloer langer mooi

Leisteen vloeren liggen in veel woningen over de hele wereld. We kunnen wel stellen dat Leisteen vloeren erg populair zijn. Vooral ook omdat deze prachtige en sfeervolle natuursteen vloer heel mooi combineert met diverse andere materialen, zoals hout, metaal en beton. Heeft u een leisteen vloer in uw woning? Dan heeft u vast ook onderhoudstips voor uw leisteen vloer gekregen toen de vloer in uw huis werd aangebracht. Wilt u graag uw geheugen opfrissen, of bent u het gewoon vergeten? Lees dan hieronder onze onderhoudstips voor leisteen vloeren.

Onderhoud dat u zelf kunt doen

Een leisteen vloer is een goede investering voor uw woning. Leisteen is een duurzame natuursteen die eigenlijk in alle interieurstijlen past, of dat nu een landelijke, stoere of strakke stijl is. Leisteen past altijd! Veel onderhoud heeft leisteen niet nodig. Af en toe is een grotere en professionele onderhoudsbeurt van de vloer nodig, voor nog langer plezier. En met onze onderstaande onderhoudstips kunt u zelf ook al veel doen om de levensduur van uw leisteen vloer te verlengen. Onderhoud van leisteen op dagelijkse of wekelijkse basis is niet moeilijk.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Beschadigingen voorkomen

  Het is natuurlijk een open deur; maar het voorkomen van beschadigingen is de beste manier uw leisteen vloer mooi te houden. Hoe doet u dat? Zorg er vooral voor dat er geen zand op de vloer blijft liggen: zand werkt als schuurpapier en dat veroorzaakt veel krassen. Leg bij uw buitendeuren een goede schoonloopmat neer, zodat u het meeste vuil en zand buiten de deur houdt. Maak verder de vloer dagelijks schoon met een stofwisser en haal nieuwe vlekken meteen weg door ze te deppen met een zachte doek of keukenpapier.

  Reinigen van uw leisteen vloer

  Wilt u uw leisteen vloer grondig reinigen? Gebruik voor het reinigen van leisteen nooit zuurhoudende schoonmaakproducten, zoals anti-kal, schoonmaakazijn, chloor of allesreiniger. Deze producten kunnen het oppervlak van de leisteen aantasten. Dweilen of afnemen van uw vloer kunt u altijd doen met een zachte (edel)zeep. Daarnaast zijn er speciale reinigers voor leisteen verkrijgbaar bij de speciaalzaak.

  leisteen vloeren onderhoudstips

  Voorbeelden van onze projecten

  Wanneer een professional inschakelen voor onderhoud?

  Ook al houdt u uw leisteen vloer netjes bij; na een bepaalde tijd heeft uw vloer toch groot onderhoud nodig. Hij kan wat vlekkerig of dof worden. Of wellicht heeft u toch kleine krasjes in de vloer? Dan is uw leisteen vloer toe aan professioneel onderhoud. Lees hier meer over onderhoud van leisteen vloeren. Direct meer weten? Dan kunt u ook direct contact met ons opnemen voor informatie en advies over reiniging en onderhoud van leisteen.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.