085-1054105 bel ons gratis

Onderhoudstips voor natuursteen tegels in de badkamer

Onderhoud van natuursteen in de douche

Heeft u mooie natuursteen tegels in uw douche? Daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! Daarom is het belangrijk om het onderhoud van de natuursteen tegels in de badkamer goed bij te houden. Maar het onderhoud van natuursteen is iets anders dan het schoonmaken van andere tegelsoorten. Daarom geeft Natuursteen Behandelen in dit blog enkele handige tips voor het onderhoud van het natuursteen in de douchebak.

Gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen

Laten we bij het begin beginnen: de juiste schoonmaakmiddelen. Het is niet verstandig om zomaar met het eerste het beste schoonmaakproduct te beginnen met schrobben. Zo moet u absoluut geen azijn gebruiken bij kalkhoudende natuursteen zoals hardsteen, marmer en tavertin. Kalkhoudend natuusteen kan namelijk niet tegen zuur. Ook gemixte soorten natuursteen als terrazo en granito kunnen beschadigt raken door schoonmaakmiddelen met een hoge PH-waarde. In eerste instantie is het slim om te beginnen met schoon water en een microvezeldoek. Maak een spons of zachte doek nat, en wrijf hem over het oppervlak. Er zijn bepaalde plekken waar de zeepresten zich kunnen ophopen. Hier is het nodig om met wat kracht te boenen. Wordt het natuursteen met alleen water niet schoon? Dan kunt u een zacht schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal bedoeld is voor natuursteen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij leisteen het dweilen en afnemen doen met en zachte (edel)zeep. Gebruik absoluut geen groene zeep om natuursteen schoon te maken.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Zo reinigt u natuursteen in de doucheruimte

  Het onderhoud van het natuursteen in uw douchebak, bijvoorbeeld marmer of granito, moet gedaan worden met een zachte spons of een wollige- of microvezeldoek. Hiermee kunt u alle groeven in het natuursteen in de douche goed schoonmaken. Omdat microvezeldoeken zo zacht zijn, zullen ze geen krassen maken in de stenen. Dit geldt ook voor op de vloer. Wanneer u uw hardsteen of leisteen vloer wil schoonmaken kunt u gebruik maken van een zachte mop. Eventueel met een (edel)zeep. Gebruik geen schuurspons! Daarbij is er een grote kans dat u het natuursteen zult beschadigen. We raden ook af om de zachte kant van de schuurspons te gebruiken, omdat het zo ontzettend verleidelijk is om een bepaald plekje toch even ‘stiekem’ te schrobben met de schuurkant. Dit kan bij tavertin een moeilijk te herstellen beschadiging veroorzaken.  Kortom, gebruik een geheel zachte spons, mop of een microvezeldoek.

  natuursteen onderhoud bad douche badkamer

  Wat u zeker niet moet doen!

  We hebben het gebruik van een schuurspons al genoemd, maar er zijn nog wat andere dingen die u zeker niet mag doen bij het onderhoud van natuursteen tegels in de badkamer. Ook wanneer u schoonmaakmiddel gebruikt dat speciaal gemaakt is voor natuursteen, is het belangrijk om niet te veel van het middel te gebruiken. Doet u dat wel, dan bestaat de kans dat het middel in de groefjes van het steen trekt waardoor u het niet weggespoeld krijgt. Omdat het schoonmaakmiddel blijft werken, kan het natuursteen aangetast worden en het opgedroogde schoonmaakmiddel zorgt voor nieuwe plekken. Schoonmaakmiddelen die u nooit mag gebruiken zijn azijn, groene zeep, glansmiddelen, bleek en kalkreiniger. Die zijn te agressief voor natuursteen tegels in de douche.

  Grondig onderhoud door Natuursteen Behandelen

  Heeft u vlekken in het natuursteen in uw badkamer die u er zelf niet uit krijgt? Zijn de natuursteen tegels in de douche beschadigd? Schakel de hulp in van Natuursteen Behandelen! Als specialist zorgen wij ervoor dat de natuursteen tegels in uw badkamer er weer als nieuw uit komen te zien. U kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site. We zijn ook telefonisch te bereiken via 085 105 4 105 of stuur een mail naar info@natuursteen-behandelen.nl.

  Voorbeelden van onze projecten

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.