085-1054105 bel ons gratis

Antikal vlekken op natuursteen verwijderen

Zo verwijdert u antikalk vlekken op natuursteen

Natuursteen ziet er altijd prachtig uit. Of u nu natuursteen als vloer in uw woonkamer heeft of als tegels in uw badkamer. Natuursteen is altijd een stijlvolle en unieke toevoeging aan uw interieur. Natuursteen mag daarnaast wel onderhoudsarm zijn, toch kan het voorkomen dat er vlekken inkomen door bijvoorbeeld een antikalkmiddel. Daarom vertelt Natuursteen Behandelen u hier graag meer over het verwijderen van Antikal vlekken op natuursteen.

Ontstaan van antikalk vlekken

Antikal vlekken ontstaan vaak door relatief hard leiding water. Hard water is water dat veel kalk bevat. Als u bijvoorbeeld een natuursteen vloer of een natuurstenen wastafel heeft, zult u in dit geval eerder last krijgen van kalkaanslag. De verleiding om een antikalkmiddel te gebruiken kan dan groot zijn. We raden toch echt aan geen antikalkmiddelen te gebruik op natuursteen. Veel soort natuursteen bevatten zelf al veel kalk. Zodra het in contact komt met een middel zoals Antikal, ontstaat er direct een sterke reactie die voor lelijke witte vlekken zorgt. Als de kalk helemaal oplost kunt u zelfs ‘uitgebeten’ vlekken krijgen.

Antikalk vlekken verwijderen

Zodra u per ongeluk voor antikalk vlekken in uw natuursteen heeft gezorgd, is het essentieel dat ze snel verwijderd worden. Maak in dat geval direct een sopje van lauw warm water en een zeep met een lage pH-waarde. Boen uw natuursteen voorzichtig schoon met een zachte doek. Als u namelijk niet meteen begint met het verwijderen van de vlekken, kunnen deze volledig in uw natuursteen trekken. In dat geval zult u ze niet meer zelf kunnen verwijderen. Dan dient uw natuursteen gerenoveerd/gepolijst te worden.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Zekere voor het onzekere

  Om antikalk vlekken te voorkomen kunt u het beste het zekere voor het onzekere nemen en uw natuursteen laten impregneren. Hierbij wordt uw natuursteen oppervlak voorzien van een beschermende laag die water en vuil afstoot. Op die manier laten water en andere middelen minder snel vlekken achter. Zo komt u ook minder snel in de verleiding Antikal of andere antikalk middelen te gaan gebruiken.

  antikal vlekken verwijderen uit natuursteen antikalk vlekken

  Voorbeelden van onze projecten

  Schakel Natuursteen Behandelen in

  Heeft u natuursteen waar witte kalkvlekken helemaal in zijn getrokken? Schakel dan de hulp van Natuursteen Behandelen in. U bereikt ons eenvoudig telefonisch via
  085 – 105 4 105
  of door te mailen naar info@natuursteen-behandelen.nl.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.