085-1054105 bel ons gratis

Kwartsiet vloeren onderhouden: hoe moet dat?

Alles over het onderhoud van kwartsiet vloeren

Net als andere natuursteen heeft ook kwartsiet onderhoud nodig. Dit bestaat niet alleen uit dagelijks onderhoud, maar ook professioneel onderhoud hoort daarbij. In dit blog vertelt Natuursteen Behandelen u meer over hoe u uw kwartsiet vloeren kunt onderhouden. Lees verder!

Wat kunt u zelf doen om uw kwartsiet vloeren te onderhouden?

Een kwartsiet vloer is meestal te herkennen aan de glimmertjes die het bevat. Het voordeel van kwartsiet is dat het heel goed te gebruiken is als vloertegel, maar het is wel vlek- en zuurgevoelig. Bovendien komen er bij het gebruik van de vloer krassen in. Het onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren is eigenlijk heel simpel. Het is belangrijk om de vloer regelmatig te wissen, vegen, stofzuigen of dweilen. Zo ruimt u vuil, zand en stof op en voorkomt u krassen of vlekken op de vloer. Uw vloer blijft dus langer mooi!

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Professioneel onderhoud

  Na een tijd zult u echter toch gaan zien dat professioneel onderhoud nodig is. De vloer wordt veel gebruikt, en dat laat na verloop van tijd zijn sporen na. Maar met professioneel onderhoud zal de vloer er weer uit gaan zien als nieuw! Oneffenheden en vlekken worden weggewerkt met de Spaanse methode. De vloer wordt eerst geschuurd. Dat houdt in dat de bovenste laag van uw vloer verwijderd wordt. Dit gebeurt met een machine met een diamantschijf die met water gekoeld wordt. Door de grofkorrelige schuursegmenten die over de vloer gaan, worden beschadigingen en vlekken makkelijk verwijderd. Vervolgens wordt de vloer met fijnere segmenten bewerkt, waardoor de toplaag steeds fijner wordt. Wanneer we een kwartsiet vloer onderhouden, zorgen we er met een speciaal impregneermiddel bovendien voor dat vuil niet meer kan doordringen in de toplaag. Hierdoor behoren vlekken tot het verleden! En wist u dat het meubilair gewoon in huis kan blijven wanneer u uw kwartsiet vloer laat behandelen? Bovendien is de werkwijze helemaal stofvrij.

  kwartsiet vloer onderhouden

  Voorbeelden van onze projecten

  Neem contact op met Natuursteen Behandelen!

  Wilt u meer informatie over hoe u uw kwartsiet vloeren kunt onderhouden? Of wilt u een keer het verschil zien tussen een onbehandelde en behandelde vloer? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken door het contactformulier op de website in te vullen, een mail te sturen naar info@natuursteen-behandelen.nl of te bellen naar 085 105 4 105.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.