085-1054105 bel ons gratis

Natuursteen opknappen? Wij vertellen wat er mogelijk is

Natuursteen vloer opknappen – Behandelingen

Wilt u uw natuursteenvloer opknappen? Als u een natuursteenvloer heeft die al enige tijd ligt, is de kans groot dat deze na verloop van tijd een doffe kleur heeft gekregen en/of zelfs beschadigingen heeft opgelopen. In dat geval is het zaak om uw natuursteen vloer op te knappen. Dit is een specialistisch werkje waar enige voorkennis zeker aan te raden is. Als u dit verkeerd aanpakt, kunt u uw natuursteenvloer namelijk behoorlijk beschadigen. Natuursteen Behandelen geeft u in dit artikel enkele behandelingen voor het opknappen van uw natuursteen vloer.

Natuursteen vloer opknappen door te polijsten

Eén van de meest toegepaste methodes om een natuursteenvloer op te knappen, is door middel van polijsten. Door een natuursteen vloer te polijsten, haalt u ondiepe en oppervlakkige krassen weg en geeft u uw natuursteen vloer zijn oude glans weer terug. Deze oppervlakkige krasjes ontstaan in de loop der tijd door zand dat u onbewust onder uw schoenen mee naar binnen neemt. Polijsten als behandeling voor uw natuursteenvloer, gaat door middel van een boenmachine met diverse polijstpads. De polijstpads bestaan uit een grove, een middelgrove en een fijne pad. Uw natuursteen vloer wordt in 3 fasen gepolijst en alle drie de pads worden in dit proces toegepast. De grove pad verwijdert de oneffenheden en de doffe laag. De middelgrove en de fijne pad brengen de oorspronkelijke glans van de natuursteen vloer weer terug.

Bekijk hier onze bedrijfsvideo:

Bekijk onze voordelen

 • Gratis demonstratie op locatie
 • Landelijk werkend
 • Meubilair blijft in huis
 • Stofvrije werkwijze
 • 30+ jaar familiebedrijf
 • 100% tevredenheidsgarantie  Natuursteenvloer opknappen door te schuren

  Naast de mogelijkheid om uw natuursteen vloer op te knappen door polijsten, kunt u het materiaal ook opknappen door het te schuren. Het schuren van een natuursteen vloer wordt vooral gedaan als er sprake is van diverse diepe krassen en andere grove beschadigingen. Bij het schuren is het met grove schuursegmenten mogelijk om 0,5 tot 3 mm van de toplaag van de natuursteen vloer weg te halen. Op deze manier wordt de vloer geëgaliseerd. Het is zeker niet ongebruikelijk om het schuren van de vloer te combineren met polijsten. Dit is voornamelijk omdat de toplaag vaak te erg is aangetast na het schuren en de glans van de vloer toch al verdwenen is.

  natuursteen opknappen voor / na

  Ingrijpend klusje

  Uw natuursteen vloer opknappen door middel van schuren, is een ingrijpend klusje. Als u hier een specialist voor inhuurt dan lukt het meestal om 10 tot 25 m2 van uw vloer op een dag op te schuren. Als u dit zelf zou doen in een poging om uw natuursteenvloer op te knappen, bent u vanzelfsprekend nog langer bezig. Na het schuren van uw vloer moet deze ook nog gepolijst worden én geïmpregneerd. Dit alles zorgt er dan ook voor dat het opknappen van een natuursteen vloer een tijdrovende taak is.

  Voorbeelden van onze projecten

  Meer informatie?

  Wilt u meer informatie over welke behandelingen gaan helpen bij uw natuursteen vloer opknappen? Of wilt u een specialist inhuren om deze ingrijpende klus uit te voeren? Bel naar 085 – 105 4 105, stuur ons een e-mail via info@natuursteen-behandelen.nl of laat een bericht voor ons achter door het contactformulier op de website in te vullen.

  Vraag een gratis proefstuk en prijsopgave aan

  Wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor het behandelen van uw marmeren-/ natuurstenen vloer en overtuigd worden door een gratis behandeling van een gedeelte van uw vloer?

  Neem vandaag nog contact met ons op voor een proefstuk.